BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Muzaffer Tekin gözaltında

Ümraniye'de bulunan el bombalarının ardından Tekin'in ismi ön plana çıktı.

Abone ol

İstanbul’da gecekonduda bulunan el bombaları ile ilgili olarak, adı daha önce Danıştay saldırısı ile gündeme gelen emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin gözaltına alındı. Gecekondu baskını ile ilgili daha önce gözaltına alınan 3 kişi ise adliyeye sevkedildi.
 
Ümraniye Çakmak Mahallesi’nde bir gecekonduya polisin yaptığı operasyonda 27 adet el bombası, çok sayıda TNT kalıbı ve fünyeler ele geçirilmiş, 3 kişi gözaltına alınmıştı.   

Adliyeye sevkedilen zanlılardan, bombaların sahibi olduğu iddia edilen emekli astsubay Oktay Yıldırım, emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin’i tanıdığını söylemişti.

Bir açıklama yapan adı daha önce Danıştay saldırısı ile de gündeme gelen Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım ile uzun yıllar birlikte görev yaptıklarını, bulunan patlayıcıların kullanılamaz durumda olduğunu söylemişti.

ÜMRANİYE BOMBACILARI TUTUKLANDI

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombası, TNT kalıpları ile fünyelere ilişkin adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderilen şüpheliler emekli astsubay Oktay Y, ev sahibi Mehmet D. ve Ali Y, nöbetçi cumhuriyet savcısı Selim Berna Altay tarafından sorgulandı.

Şüpheliler daha sonra, ''patlayıcı madde bulundurmak'' suçundan
tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi. Nöbetçi mahkemece yeniden sorgulanan Oktay Y, Mehmet D. ve Ali Y'nin tutuklandığı belirtildi.