BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Hastanenin temeline dinamit

Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin diş binasına kilit vuruldu.

Abone ol

Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde aynı bahçe içinde hizmet veren ve binlerce hastası olan diş binasına kilit vuruldu.

Sırada hayırsever Semiha Şakir'in yaptırdığı dört katlı kadın doğum ve çocuk sevisi bınası var..

Kilit vurulmasının nedeni çökme tehlikesi. Çökmelere ise, hastanenin hemen bitişiğinde yapılan Adliye Sarayı'nın temelini açmak için kullanılan dinamitler neden oldu..

Akıl almaz duyarsızlık

Kapatılan ve kapatılacak bölümler için Kartal Kaymakamlığı başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü' ne defalarca doktorlar tarafından şikayet dilekçesi gitmesine rağmen hiç bir girişimde bulunamıyor.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanı başında Anadolu yakasının en büyük adliye sarayının temel atma çalışmaları sırasında günde 4 veya 5 kez dinamit atılıyor yollar polisler tarafından kapatılıyor. Şiddetli sarsıntılar sonucu Kadın doğum binası ve diş binasında oluşan aşırı çatlaklar sonucu bazı binalara kilit vurulurken bazıları da çökme tehlikesine karşı boşaltılıyor.

Hastanede yatan hastalar ve görev yapan doktorlar hastanenin çökmesi endişesiyle iş yapmaya çalışıyor. Yaklaşık her gün 4 şiddetinde sarsıntı meydana geliyor. Konu Adliye binası olunca kimsenin kılı dahi kıpırdamıyor. Dinamitlerin sesinden ve sarsıntısından dolayı psikolojileri bozulan yüzlerce hasta, şiayetçi olmalarına rağmen sonuç alamayınca kendi istekleriyle daha taburcu oluyor..