BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.428,42
HABER /  DÜNYA

Filistin işgalden beter

El Fetihliler Meclis'i bastı. Arafat'ın sarayı ele geçirildi. Fiyatlar hızla artıyor.

Abone ol

El Fetih militanlarının Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, Hamas'ın denetimindeki parlamento binasıyla Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlığı bastığı bildirildi.

AP'nin haberine göre görgü tanıkları, parlamento binasına giren militanların Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Kreyşe'yi kaçırmaya çalıştığını, ancak El Fetihli milletvekillerince engellendiklerini söyledi.

Tanıklar, militanların Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlığa da girdiğini belirtti. Görgü tanıkları, militanların girdikleri binalardaki Hamas bayraklarını kaldırarak yerine El Fetih bayrakları diktiğini anlattı. El Fetihli militanların Nablus'ta da Hamas'ın denetimindeki belediye binasına girerek, binaya bayraklarını diktiği de kaydedildi.

Arafat'ın sarayını ele geçirdiler

Gazze'de Filistin Yönetimi'ne ait tüm güvenlik binaları ve askeri karargahlarının ele geçirilmesinden sonra, Hamas'a bağlı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın, eski Filistin lideri Yaser Arafat'ın Gazze'deki karargahına da girdiği öğrenildi.



El Fetih'in radyoları sustu

Öte yandan Gazze'de El Fetih'e bağlı yayın yapan radyolar tamamen sustu.
Radyoların istasyonlarının ve vericilerinin tahrip edildiği belirtildi. Gazze'de
El Fetih'e bağlı El Hürriye ve Şebab (Gençlik) radyoları hizmet veriyordu.

Fiyatlar hızla artıyor

Gazze'nin Hamas tarafından ele geçirilmesi ve Batı Şeria'da ayrı hükümet
kurulacağının açıklanması, dört bir tarafından kapalı olan Gazzelilerde, "hayatın nasıl idame ettirileceği" endişelerini de beraberinde getirdi. Birçok vatandaş, evlerinde yiyecek ve gerekli diğer malzemeleri depolamak için bakkallara, pazarlara hücum etti. Pazarda, şekerin bir hafta önce 30 dolar civarında olan çuvalının 60 dolara çıktığı belirtildi.