BIST 10.194
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.406,34
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan yine gazeteciye fırça çekti!

Başbakan Erdoğan, Finlandiya'da kendisine öğrenci evleriyle ilgili soru soran gazeteciye fırça çekti.

Abone ol
Erdoğan tartışmayı fişekleyip Finlandiya'ya uçtu; ancak burada da Ankara'dan başlattığı polemik peşini bırakmadı. Kızlı erkekli kalınan öğrenci evleriyle ilgili tartışmada geri adım atmayan Erdoğan, denetim yapılacağını söylerken bireysel hak ve özgürlüklerin altını çizdi, "kimsenin özel hayatına müdahale etmeyeceğiz" dedi.

Soruyu Finlandiya'da dile getiren gazeteciye de fırçalayan Erdoğan, o gazeteci için de "Birileri herhalde özel görevlendirmiş" ifadesini kullandı.
 
Finlandiya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile düzenlediği ortak basın toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Başbakan Erdoğan karma öğrenci evleriyle ilgili bir soru üzerine ''11 yıldır başbakanım özel hayata müdahale eden bir iktidar olmadık. Olsaydık 2 kişiden birinin oyunu alan bir parti olmazdık. Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır, gayrimeşru hayat vardır. Bizim üzerimize düşen görevler vardır. Yasalar bize hangi görevi verirse o konuda adımlar atarız” dedi.

İŞTE BAŞBAKAN'IN GÖRMEK İSTEMEDİĞİ ÖĞRENCİ EVLERİ


FİNLİ GAZETECİYE FIRÇA ÇEKTİ
 
Toplantıya damgasını vuran Finli gazetecinin sorusu oldu. Finlandiya Devlet Radyo Televizyonu Yle’de Diplomasi muhabiri olan ve uzun yıllar Ankara’da görev yapan Tom Kankkonen Başbakan Erdoğan’a Türkçe olarak, "Türkiye’de son zamanlarda artan bir rahatsızlık var bazı kesimlerde. Siz ve hükümetiniz özel hayata müdahale ediyor. En son örnek kız erkek öğrencilerin özel evde kalması. Buna neden gerek görüyorsunuz?" diye sordu.

Erdoğan sinirlenerek şu yanıtı verdi;
 
BİRİLERİ ÖZEL GÖREVLENDİRMİŞ HERHALDE

"Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş öyle anlıyorum. Çünkü 11 yıldır başbakanım, 4,5 yıl belediye başkanlığım var, biz kimsenin özel hayatına bugüne kadar müdahale etmiş değiliz. Eğer birilerinin özel hayatına müdahale etmiş bir iktidar olmuş olsaydık, Türkiye'de iki kişiden bir kişinin oyunu almazdık. Bu konuda bizim en büyük teminatımız halkımızdır. Üç dönemdir oyları arta arta yükselen bir iktidar olarak şu anda geldiğimiz nokta bunun teminatıdır.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ÖĞRENCİ EVİNİ SORAN GAZETECİYİ FIRÇALADI

Erdoğan Finlandiya'ya giderken de gazeteci fırçalamıştı. Gazeteci ile yaşadığı o diyalogları okumak için tıklayın!
Halkımızın özel yaşamı, özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır gayrimeşru hayat vardır. Bu noktada da tabii ki ülkemizde bizim üzerimize düşen görevler vardır. Bu görevler de yasalarla bellidir. Yasalar bize hangi görevi verirse o görevler çerçevesi içerisinde adımlarımızı atarız."

Öğrenci evlerine denetim mümkün mü?

İnternethaber hukuk yazarı Cesim Parlak, Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evi açıklamasının hukuki boyutunu yazdı. Öğrenci evleri denetlenemez çünkü...

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ
 
Başbakan Erdoğan, "Demokratikleşme paketini açıkladınız, çözüm süreci bir yandan devam ediyor. Hem paketin hem çözüm sürecinin bundan sonra açılacak olası fasıllara ve Türkiye'nin AB'ye üyeliğine etkisi nasıl olur?" sorusunu şöyle yanıtladı:
 
"Özellikle demokratikleşme paketiyle ilgili iki ana başlığı var. Bir, işin yürütme alanına ait olan kısım, idareyle ilgili olan kısım, bunları zaten süratle şu anda uygulamaya koymuş bulunuyoruz. İkincisi yasama organıyla ilgili süreçtir yani yasal düzenleme gerektiren süreçtir. Şu anda onun da altyapı çalışmaları bitmek üzere ve bir an önce Parlamento'ya sevk edeceğiz ve Parlamento'da da bunların görüşülmesine başlayacağız."

ÖĞRENCİ EVİ İÇİN KİM NE DEDİ?

NAZLI ILICAK : 'AK PARTİ'YE OY VERDİĞİM İÇİN UTANIYORUM'

REHA MUHTAR : KIZIMIN NAMUSUNU DEVLETLE PAYLAŞMAM

MEHMET BARLAS : 'BU KADAR ZIRVAYA BEN BİLE BAHANE BULAMAM'

SARIGÜL'ÜN SÖZKONUSU İBB ADAYLIĞI

"Mustafa Sarıgül CHP'ye katıldı. Henüz CHP tarafından İstanbul'a aday gösterilmedi ama çok iddialı sözleri var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Erdoğan, "Sorunuza cevap vermeyi gereksiz buluyorum. Onu bırakalım da Ana Muhalefetin Genel Başkanı söylesin. Daha yeni partinin üyesi olmuş bir zat" şeklinde cevapladı.
 
14209.jpg