BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan gazeteciyi fena fırçaladı

Başbakan Erdoğan, Finlandiya'da kendisine öğrenci evlerine ilişkin soruyu soran gazeteciyi fırçaladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ziyareti kapsamında, iki ülkenin başbakanları ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Erdoğan'a dış politikanın yanı sıra iç politikaya yönelik sorular da soruldu.

Bir gazeteci, Erdoğan'a 'kızlı erkekli kalınan öğrenci evleri' sorunca, Erdoğan gazeteciyi fena bozdu. Sözlerine, 'Birileri arkadaşı özel olarak görevlendirmiş galiba' şeklinde başlayan Başbakan, 'Biz 11 yıldır kimin özel hayatına karıştık da şimdi karışalım' dedi.

'Birileri arkadaşı özel olarak görevlendirmiş. 11 yıldır Başbakan'ım. Biz kimsenin özel hayatına müdahale etmiş değiliz. Birilerinin özel hayatına müdahale etmiş biri olsaydık, Türkiye'de 2 kişiden 1'inin oyunu almazdık. Bu konuda bizim en büyük teminatımız halkımızdır. Ve 3 dönemdir oyları arta arta yükselen bir iktidar olarak geldiğimiz nokta bunun teminatıdır. Ve halkımızın özel hayatı, bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır, gayrimeşru hayat vardır. Bu noktada da bizim üzerimize düşen görevler vardır. O görevler de yasalarla bellidir. Yasalar bize hangi görevi verirse biz adımlarımızı atarız.'