BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.440,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan terörle mücadelede kararlı

Başbakan Erdoğan terörle mücadele için kararlığını birkez daha ortaya koydu

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen, 7. Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan sorunların sivrisinekleri öldürerek değil, bataklığın kurutularak çözüleceğini söyledi.

SUÇLAR BİREYSEL OLMAKTAN ÇIKTI

Kaçakçılık suçlarının bireysel olmaktan çıktığını ve organizasyon halini aldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Suçlar bireysel olmaktan çıkmış çok büyük organizasyonlar ve suç örgütleri tarafından yürütülür hale gelmiştir. Sahtecilik ve korsanla mücadelede sınırlar ve gümrükler önemlidir. Bir ülkenin sadece kendi sınırlarını konrol etmesi meseleyi çözmez. Bu yeterli değildir. Sahtecilik ve korsan uluslararası mücadelenin ve dayanışmanın alanıdır" dedi.

TERÖR KAÇAKÇILIKTAN BESLENİYOR

Erdoğan, "Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı meseleden açıklamaya yaparsak ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgemizde coğrafyamızın zor bir coğrafya olması nedeniyle kaçakçılık gerçekleştirilmiştir. Kaçakçılık öyle büyük bir organizasyona dönüşmüştür ki bölgemizde istikrarsızlığa, siyasi çalkantılara hatta arkasında on binlerce can kaybı bırakan olaylara adeta kaynak sağlar hale ulaşmıştır. Kaçakçılık teröre kaynak sağlayan bir konuma ulaşmıştır. Terör büyük oranda kaçakçılıktan besleniyor" diye konuştu.

TERÖR VE KAÇAKÇILIK BÜYÜK BEDELLER ÖDETTİ

"Biz batılı ülkelerden terörle mücadelemize destek isterken aslında sadece kendi ülkemiz ve halkımız için değil, batı ve halkları için bu desteği istedik. Büyük coğrafyada örgütlenen terör avrupada da örgütlenerek kaçakçılık ve korsanla beslenmiştir. Terörün kaçakçılık, uyuşturucu, sahtecilik ve korsandan beslendiğini belgeledik. Terör ve kaçakçılık büyük bedeller ödetti"

TERÖRÜ BİTİRME NOKTASINA GELDİK

''Türkiye'de terörün bitirilmesi noktasında büyük umutlar doğdu. Terörün bitip fikir ve siyasetin konuştuğu ortamda Avrupa'da bundan faydalanacaktır. Avrupa'da uyuşturucuyla zehirlenmek suretiyle gençlerin hayatı sönmeyecektir. Biz uluslararası örgütlerden terörün sonlandırılması noktasında yardım bekliyoruz. Sahtecilik, korsan ve kaçakçılık açısındanda destek bekliyoruz. Terör bittiğinde Türkiye'nin sınırında güven sağlandığında sahtecilik ve korsan en büyük darbeyi alacaktır. Hırsızlık suçtur. Hırsızlık insanı değerlerin ayaklar altına alınmasıdır. Küresel sistem hırsızlık ve hırsızlarla mücadele ettiği kadar hırsızlığa etki eden nedenlerle mücadele etmelidir. Sivrisinekleri öldürmek yerine bataklığı kurutmaktır."

İNTERNETHABER'İN POLİTİKA HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. POLİTİKAYA DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN