BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.438,70
HABER /  DÜNYA

BDP VE KARŞIT GÖRÜŞLÜLERİN BİRBİRİNE GİRDİĞİ MAHALLEDE SÜRECE DESTEK

Bursa’da, geçtiğimiz aylarda BDP’lilerin gösterisiyle başlayan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara sahne olan Yavuzselim, Ulus ve Me...

Abone ol

Bursa’da, geçtiğimiz aylarda BDP’lilerin gösterisiyle başlayan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara sahne olan Yavuzselim, Ulus ve Mevlana Mahallelerinde Kutlu Doğum Haftası coşkusu yaşandı.
Olayların ardından ilk kez bir araya gelen mahalle sakinlerini gül ve karanfillerle karşılayan Yavuzselim Spor Kulübü Başkanı Orhan Sarsıcı, "Şimdi çözüm süreci. Kutlu Doğum Haftası’nın içindeyiz. Kardeşin kardeşini taşladığı günler geride kaldı. Memleketimizin bu zorlu günlerinde insanlarımızın içine sevgi, mutluluk ve huzur katabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.
Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Hasan Ali Yıldız, Ulus Mahallesi Muhtarı İlhami Ağ ve Mevlana Mahallesi Muhtarı Yılmaz Şahin ve bu üç mahallenin sakinleri, yaşanan olayların ardından ilk kez düzenlenen bu programda bir araya geldi. Onları bir araya getiren şey, çözüm süreci değil, Peygamber sevgisi oldu. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Yavuzselim Spor Kulübü’nde tertiplenen programa yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Katılanların büyük çoğunluğunu kadınlar oluşturdu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program günün anlam ve önemine dair konuşmalarda devam etti. İlahilerin okunmasının ardından sema ayini yapıldı.

TAŞ YERİNE GÜL
Geceye katılan misafirleri gül ve karanfillerle karşılayan Yavuzselim Spor Kulübü Başkanı Orhan Sarsıcı, ayrıca herkese, Peygamber Efendimizin hayatını anlatan bir kitap hediye etti. Birbirini taşlayan insanların bugün birbirlerine güller verdiğini ettiğini ifade eden Başkan Sarsıcı, "Bundan 4 ay önce Yıldırım ilçesinde çok kötü günler yaşadık. Kardeşin kardeşi taşladığı, birbirini yaraladığı günler geçirdik. Bugün ne mutlu bize ki Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile sevgiyi, aşkı, birlik ve beraberlik ve unuttuğumuz manevi değerleri hatırlamak için bir araya getirdik. Bu gecenin maksadı çözüm sürecine destek olmaktır. Memleketimizin bu zorlu günlerinde insanlarımızın içine sevgi, mutluluk ve huzur katabiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

“TÜRKİYE BU GÜNLERE YILLARDIR HASRETTİ”
Çözüm sürecinin değerlendirilmesi gerektiğini, Türkiye’nin bu günlere yıllardın hasret kaldığını dile getiren Sarsıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi kurtarır. Bizler de spor kulübümüzde yıllardır gençlerimizin topluma kazandırılması için çalışıyoruz. Çözüm süreci çok önemli, herkesin elinden gelen katkıyı sunması lazım”.
Gecede Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Şener ve Diyarbakır, Muş, Erzurum, Bingöl ve Bitlis’in akil insanları ve aile büyükleri bir araya geldi.
(İHA)