BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çocuk hırsız yarım kilo altın çaldı

Konya’da hamalın ev almak için biriktirdiği yarım kilo altını çalarak kaçmaya çalışan sabıkalı küçük hırsız, vatandaş ve polisin çalışmasıylla yakalandı.

Abone ol

Konya’da hamalın ev almak için biriktirdiği yarım kilo altını çalarak kaçmaya çalışan sabıkalı küçük hırsız, vatandaş ve polisin çalışmasıyla yakalandı.

Olay, merkez Selçuklu İlçesi Tekke Caddesindeki müstakil bir evde meydana geldi. İddiaya göre, hırsızlıktan 20 kaydı bulunan 16 yaşındaki Ö.Z., ev sakinlerinin dışarıda olduğu sıralarda mutfağın penceresini kırarak içeri girdi. Mutfaktan giren hırsız, askıda asılı olan çantayı fark ederek aldığında altınları ve parayı gördü.

Sabıkalı küçük hırsız altınları alarak girdiği yerden çıkarken komşular tarafından fark edildi. Yaşanan kovalamaya bölgede bulunan polis ekipleri de destek verdi. Küçük hırsız, polis ve vatandaş işbirliği sayesinde kısa sürede yakalandı. İçerisinde yarım kilo ağırlığında 23 adet altın bilezik ile bin 300 lira para bulunan çanta hırsızın elinden alındı.

Hamallık yaparak ev almak için yarım kilo ağırlığında 23 adet altın bilezik biriktirdiği öğrenilen İsmail Özyiğit’e altınlar ile parası geri teslim edildi. Adliyeye sevk edilen küçük hırsız tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(İHA)