BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,76
ALTIN 2.410,88
HABER /  GÜNCEL

Otistik çocuklar ateist sözlerini savundu

Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Fehmi Kaya otistik çocuklar için yaptığı açıklamalar için özür diledi

Abone ol

Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Fehmi Kaya’nın otistik çocukların beyinlerinde inanç alanı olmadığı için ateist oldukları açıklamasına tepkiler sürerken, Kaya A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak Banu El’in sorularını cevapladı.

Otistik çocuklara dikkat çekmek için yapılan toplantıda, yurtdışında yapılan bazı araştırmaların sonuçlarını aktardığını ve tepki gördüğünü dile getiren Kaya, tepki gören açıklamanın kendisinin şahsi fikri olmadığının altını çizdi.

Fehmi Kaya, otistik çocuğu olan ailelerden de canlı yayında özür dilerdi.

İşte Kaya'nın  açıklamaları;

“AÇIKLAMA BENİM KİŞİSEL GÖRÜŞÜM DEĞİL, YURTDIŞINDA YAPILAN ARAŞTIRMALAR”

Açıklamanın tamamı böyle değil. Verilmek istenen mesaj da bu değil. Biz otistikler ile 20 yıldır çalışıyorum. Bir akademisyenim Türkiye’de ve Almanya’da çalışıyorum. Otistik çocukların problemlerine dikkat çekmek ve toplumun bakış açısını otistiklere çevirmek için bir toplantı yaptık. O toplantıda otistik çocuklarımızın sorunlarını dile getirirken sorunun çok katmerli olduğunu belirtmek için yurt dışında yapılan araştırmalara işaret ettim. Bu araştırmalarda da otistik çocukların iletişim kuramadıklarını hatta beyinlerinde inanç alanı olmadıklarını ve bir anlamda ateistlerle de paralel göründüğünü gösteren araştırmalar var dedim. Bu benim kendi görüşüm değil Ama bu sunduğum araştırmalar benim fikrim gibi aktarıldı mesele bundan ibaret.

“OTİSTİK ÇOCUĞU OLAN AİLELERDEN ÖZÜR DİLERİM”

Ben gerçekten bu konuya dikkat çekmek istedim, uzun yıllarını bu işe vermiş bir uzman, akademisyen olarak. Haber maksadını aşmış olsa bile, bir anlamda herkesin otizm konusunu tartışmaya açmasından dolayı olumsuzluk içerisinde bir olumluluk da var diye düşünüyorum. Bu noktada otistik çocuğu olan ailelerden gerçekten özür diliyorum. Onların hassasiyetlerini ve duygularını acıtmak ve arttırmak istemedim. Konuya hassasiyet ve dikkat çekmek için yaptığım bir şey. Verdiğim örnekler de benim şahsi fikirlerim ve düşüncelerim değil. Ben otizm konusunda destek ve yardımlara devam ediyorum. Dünyada bazı şeylerin tartışmaya açılması dünyanın sonu değil, benim şahsi düşüncelerim de değil zaten.