BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.383,91
HABER /  GÜNCEL

Üniversitelerde gizemli örgüt şoku!

İstanbul Üniversitesi’nde olayları başlatan Müslüman Gençlik örgütüyle ilgili önceki yıllara ait hiçbir kayda rastlanmadı.

Abone ol

Muhafazakâr öğrenciler böyle bir örgütlenmeyi reddederken, güvenlik güçleri yapılanmanın arkasında İran’ın olmasından şüphe ediyor.

Geçen hafta Dicle Üniversitesi’nden sonra şiddet olaylarının yaşandığı İstanbul Üniversitesi’ndeki olayları mercek altına alan güvenlik güçleri şaşırtıcı sonuçlara ulaştı.

Kendilerine “Müslüman Gençlik” adını veren maskeli grup, ellerindeki sopalarla karşıt görüşlü, solcu öğrencilere saldırmıştı. Bu grupla ilgili araştırma yapan MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ekipleri, daha önce böyle bir grubun varlığınadair hiçbir bulguya ulaşamadılar.

BİBER GAZINA GÖZ DAMLASI

İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan eylemlerde gaz bombası kullanan polis, kendilerine ‘Müslüman Gençlik’ adını veren öğrencilerin gazdan etkilenmediğini ve gazlı müdahelelere rağmen eyleme devamettiklerini fark etti.

Fizikim üdahaleler sırasında, Müslüman Gençlik üyesi bir öğrencinin çantası yere düştü. Polis çantada arama yaptı. Eylemci öğrencinin çantasından yedek kıyafetler ve polisin kullandığı gaza karşı direnç sağlayan özel göz damlaları bulundu. Eylemci öğrencilerin eylem sonrası kaçarken profesyonel bir şekilde kıyafet değiştirdikleri belirlendi.Müslüman Gençlik üyesi olduklarını söyleyen 8 öğrencinin, kıyafetlerinin altında kavgalarda yara almamak için sert plastikten dizlik, bileklik ve kolluk giydikleri tespit edildi. Polis bu 8 öğrenciyi gözaltına aldı.

İran ve Suriye bağlantısı araştırılıyor

Polis ve MİT ilk defa karşılaştıkları ve kendilerine “Müslüman Gençler” diyen grubu yakın takibe aldı. Bu grubun Diyarbakır’daki eylemlere karışan öğrenci gruplarıyla hiçbir ilişkilerinin olmadığı ancak profesyonel eylem tarzları nedeniyle İran ve Suriye ile bağlantıları araştırılıyor. Eylemlere katılan öğrencilerin İran’a yakınlığıyla bilinen derneklerden yardım aldıkları belirlendi.

DİĞER ÖRGÜTLER REDDETTi

Kendilerini, “Müslüman Gençlik” olarak tanımlayan öğrencilerin İstanbul Üniversitesi’nde sürekli olay çıkarmasından rahatsız olan 14 ayrı muhafazakâr öğrenci gençlik yapılanması; Anadolu Öğrenci Birliği, BilGenç Platformu, Genç Birlik, Genç Hareket, Genç İDSB, Genç İGİAD, Genç Kon, Genç MMG, Genç MÜSİAD, Genç Öncüler, Gençlik Araştırmaları Derneği, Kadıköy İHL Mezunları Derneği, Medeniyet Gençliği ve MTTB ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Türkiye’de İslami hassasiyetle çalışma yapan tüm kuruluş, yapı ve cemaatleri kapsayıcı nitelikte bir ifade olan “Müslüman Gençler” imzası kullanılarak gerçekleştirilen ve hiçbir şekilde onaylamadığımız hadiseler de çözüm sürecini sekteye uğratma amacına farkında olmadan hizmet etmektedir.

İslam’ın mukaddesatına saldırılması hassasiyet sahibi Müslüman fertler olarak hiçbirimizin kabul edeceği bir durum olmamakla birlikte içine çekilmeye çalışıldığımız derin girdabın farkında olarak bu ve benzeri tahriklerin amacına asla ulaşamayacağını bir kez daha hatırlatmak isteriz” ifadelerine yer verildi.

14 muhafazakâr gençlik yapılanması bu bildiriyle “Müslüman Gençler” adıyla eylem yapanlara tepki gösterdi.

İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN