BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.400,48
HABER /  DÜNYA

SÜNNET KIYAFETİYLE GÖKYÜZÜNE UÇTULAR

Alanya ilçesinde, sünnet olmak için yamaç paraşütü ile uçmayı şart koşan iki kardeş, yamaç paraşütü eğitmeni olan babaları ile birlikte 23 N...

Abone ol

Alanya ilçesinde, sünnet olmak için yamaç paraşütü ile uçmayı şart koşan iki kardeş, yamaç paraşütü eğitmeni olan babaları ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gökyüzünde kutladı. Yaklaşık 700 metre yükseklikteki Yassıtepe pistinden ellerinde Türk bayrakları ile yamaç paraşütü yapan çocuklar sorunsuz şekilde Kleopatra Plajı’na indi.
GÖKYÜZÜNDE BAYRAM KUTLADILAR
Alanya’da, Yamaç Paraşütü Eğitmeni Hasan Karateke, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda üç çocuğunu Türk bayraklarıyla uçurdu. 11 yaşındaki Harun Karateke ile 5 yaşındaki Faruk Karateke’nin sünnet olmak için yamaç paraşütü ile uçma şartını yerine getiren baba Hasan Karateke, aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da bu şekilde kutladıklarını söyledi.
Hasan Karateke, ortağı Ergün Ulu ile birlikte Harun ve Faruk’a yamaç paraşütü yaptırırken, kızı 12 yaşındaki Seray Karateke’yi de unutmadı. Seray da kardeşlerine destek vermek için onlarla birlikte uçtu.

GÖKYÜZÜNDE UÇTULAR
Çocuklarının sünnet olmak için paraşütle uçmayı şart koştuğunu belirten Hasan Karateke, şöyle konuştu: "Çocuklar ‘Paraşüte bindirmezsen sünnet olmayız’ dediler. Sünnetlerini oldular ve sonra sünnet kıyafetleri ile paraşütle uçtuk. Çocuklar için özellikle uçuşu 23 Nisan tarihine ayarladık. Çok keyif aldılar. Artık sünnet konvoyları sadece yerde değil havada da olabileceğini gösterdik."

HİÇ KORKMADIM
Paraşüte bindirilmezse sünnet olmayacağını daha önce söyleyen 11 yaşındaki Harun Karateke, "Sünnet olup paraşüte bindiğim için çok mutluyum. Uçarken hiç korkmadım tehlikesi yok" dedi.
Babası ve kardeşleri ile birlikte yamaç paraşütü yapan 5 yaşındaki Faruk Karateke ise kendini kuş gibi hissettiğini söyledi. Kardeşleriyle birlikte yamaç paraşütü yapan 12 yaşındaki Seray Karateke de, "Hep çok istemiştim. Şimdi uçtum. Çok güzeldi. Hiç korkmadım" dedi.
(İHA)