BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.469,84
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan tazminat zengini

Son olarak Evrensel gazetesine dava açan Başbakan Erdoğan, ‘tazminat zengini’ oldu.

Abone ol
Son olarak Evrensel Gazetesi’ne 10’ar bin YTL’lik 2 ayrı tazminat davası açan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘tazminat zengini’ oldu. Erdoğan, bugüne kadar açtığı davalardan 254 bin YTL kazandı. Başbakan Erdoğan en çok parayı medyadan alırken, tazminat cezası ödemede, CHP ikinci sırada yer aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiği Mart 2003’ten itibaren aleyhine yazı yazıp söz söyleyen basın mensuplarına ve siyasilere dava açmaya başladı. “Kişilik haklarına saldırdığı” gerekçesiyle Erdoğan’ın açtığı davaların sayısı 71 oldu. 46’sının karara bağlandığı bu davalardan 31’i Erdoğan lehine sonuçlandı. Erdoğan’ın bunlardan kazandığı para da 254 milyar lira oldu.

61 GAZETECİYE DAVA

Başbakan Erdoğan, “kişilik haklarına saldırı” gerekçesiyle en çok basın mensuplarına dava açtı. Erdoğan, Başbakan olduğundan beri toplam 61 gazeteyi mahkeme korİdorlarına taşıdı. Erdoğan’ın gazetecilere açtığı davalar şöyle:



İlk sırada, 16 davayla Cem Uzan’ın yönetimindeki Star Gazetesi geliyor.


Milliyetçi çizgideki Yeni Çağ, Erdoğan’ın hışmına uğrayan ikinci gazete oldu.


Perinçek’in kontrolündeki Aydınlık Dergisi, üçüncü sırayı aldı.


Yarın, Cumhuriyet, Gözcü de sıralamada ön saflarda yer alıyor.


Sabah, Akşam, Milliyet, Vatan, Radikal, Evrensel, Ortadoğu ve Güneş de az sayıda davası bulunan gazeteler oldu.

SİYASİLERDE CHP LİDER

Erdoğan’ın mahkemeye verdiği siyasilerin başında da ana muhalefet CHP bulunuyor. CHP Lideri Deniz Baykal, grup başkanvekilleri Ali Topuz, Haluk Koç, Kemal Anadol ile Konya Milletvekili Atilla Kart, Erdoğan’la mahkemelik olan CHP’lilerin başında geliyor. Erdoğan bugüne kadar Topuz’dan 15, Koç’tan 10, Kart’tan 5 bin YTL aldı. Erdoğan’ın Anavatan Lideri Erkan Mumcu aleyhine de açtığı 2 davası bulunuyor. Erdoğan, Mumcu’dan toplam 200 milyar lira istiyor.


Erbakan Yasası Komisyon’dan aynen geçti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in “kişiye özgü düzenleme” gerekçesiyle bir kez daha görüşülmesi için Meclis’e iade ettiği ve kamuoyunda ‘Erbakan Yasası’ olarak bilinen yasa, TBMM Adalet Komisyonu’nda aynen kabul edildi. Görüşmeler sırasında CHP’lilerin “Erbakan paraları iç etti” diyerek yasanın geri çekilmesini istemesi ve Sezer’in veto gerekçesi küfürleşmeye varan kavgaya neden oldu. Gergin geçen Komisyon görüşmelerinde, vetolu Erbakan Yasası, üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan aynen kabul edildi. Yasa, bu haliyle Meclis Genel Kurulu’nda ele alınarak karara bağlanacak.