BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.465,56
HABER /  SPOR

Derbi olaylı geçti

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan Fortis Türkiye Kupası rövanş maçında olaylar çıktı

Abone ol

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçına sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi göstererek, tribünleri tamamıyla doldurdular.
Tribünlerde Galatasaray ile Fenerbahçe taraftarları arasındaki güvenlik bölgesi dışında boşluk bulunmazken, Ali Sami Yen Stadı bu sezonki en fazla taraftarın geldiği karşılaşmaya tanık oldu.
Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesi tüm futbolculara sevgi gösterilerinde bulunurken, Ümit Karan'dan Fenerbahçe'ye gol atmasını istediler.

PANKARTLAR
Galatasaraylı taraftarların, tribünde "Sarıyı kirleten laciverti kırmızı temizler", "Kupa beyi Galatasaray, kupa kızı Fenerbahçe" yazılı pankart asmaları dikkati çekti.
Taraftarlar ayrıca büyük ölçülü bir bezin üzerinde "Korkma ölmez sendeki bu büyük taraftar" yazısını açtılar.

MONDRAGON İLK KEZ
Galatasaray'da, Kolombiyalı kaleci Mondragon, bu sezon ilk kez Fortis Türkiye Kupası maçında forma giydi.
Teknik direktör Eric Gerets, daha önce kupada yapılan 5 karşılaşmada da kalede yer verdiği Aykut'un yerine, bu kez Mondragon'u tercih etti. Aykut, Fenerbahçe ile yapılan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında gösterdiği performans nedeniyle eleştirilmişti.

UĞUR SÜRPRİZİ
Belçikalı teknik adam, savunmanın sağında genç oyuncu Uğur'a bu önemli karşılaşmada şans verdi.
Savunmanın sağında son haftalarda iyi performans gösteren Sabri'yi yedek bırakan Gerets, bu oyuncunun yerine Uğur'u oynattı. Uğur, Galatasaray'da ligde en son yaklaşık 1 ay önce yapılan Vestel Manisaspor karşılaşmasında forma giymişti.

APPIAH-SONG DOSTLUĞU
Karşılaşma öncesinde iki takım oyuncuları ısınırken, Galatasaraylı Song ve Fenerbahçeli Appiah, birbirilerinin yanına gelerek dostluk örneği sergilediler.
Sahanın ortasında sarılan iki futbolcu, bir süre konuşurken, maç için başarı dileklerinde bulundular.
Maçtan önce iki takım teknik direktörü de biraraya gelip dostluk örneği sergiledi.

İKİ BAŞKAN DA MAÇA GELMEDİ
Derbi maça her iki kulübün başkanı da gelmedi.
Fenerbahçe'nin deplasman maçlarına genelde gitmeyen kulüp başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray maçında da protokol tribününde bulunmazken, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın da karşılaşmayı statta izlemedi.
Bu arada sarı-kırmızılı ekip, 25 Mart'ta yapılacak kongre öncesi, Özhan Canaydın'ın başkanlığındaki son maçına çıktı.

FENERBAHÇE'YE YABANCI MADDE YAĞMURU
Karşılaşmanın başlangıcından 1 saat önce saha zemini ve stat atmosferini incelemek üzere sahaya çıkan Fenerbahçe teknik heyet ve futbolcularına Galatasaraylı taraftarlar yabancı maddeler attılar.
Futbolcuların üzerine pet şişeler, taş ve bozuk paralar atan Galatasaraylı taraftarlar, küfürlü tezahüratlarla da moral bozmaya çalıştılar.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un asistanı Murat Kuş, tribünlerden atılan avuç içi büyüklüğünde bir taş parçasını eline alırken, Alman teknik adam da kendisine atılan bozuk paraları hatıra olarak cebine koydu. Fenerbahçeli bazı futbolcuların da bozuk paraları ceplerine koyması dikkati çekti.
Galatasaray taraftarlarının, konuk ekip oyuncuları ısınmak için sahaya çıktığında da plastik su bardaklarını sahaya attıkları gözlendi.

STAT SÜSLENDİ
Galatasaray Kulübü, derbi karşılaşmasında stadın bir bölümünü süsledi.
Kapalı tribünü süsleyen taraftarlar, coşkulu bir biçimde takımlarını desteklediler.

KARABORSACILAR DEVREDE
Galatasaray taraftarlarının büyük ilgi gösterdiği ve biletlerin 1 gün önceden bittiği karşılaşmada karaborsacılar devreye girdi.
Karşılaşma öncesinde karaborsacılar stat çevresinde ellerindeki biletleri satmaya çalıştı. 50 YTL'lik açık tribün biletleri 80 YTL, 250 YTL olan numaralı tribün biletleri ise 500 YTL'den satılmaya çalışıldı. Ancak bazı karaborsacılar maçın başlamasına 1 saat kala alıcı bulunmayınca numaralı tribün bilet fiyatını 350 YTL'ye dek indirdiler.

KÜFÜR YAĞMURU
Karşılaşma başlamadan önce her iki takım taraftarları da birbirlerine ağır biçimde küfür ettiler.
Galatasaraylı taraftarlar, sürekli olarak Fenerbahçe ve taraftarlarına küfür ederken, sarı-kırmızılıların sustuğu dakikalarda da 1150 Fenerbahçe taraftarı, Galatasaray'a küfür ederek karşılık verdi.

FENERBAHÇE'DE ANELKA VE ÖNDER YOK
Fenerbahçe, ezeli rakibiyle yaptığı çeyrek final rövanş mücadelesine Anelka ve Önder'den yoksun çıktı.
Sakatlığı nedeniyle tedavi için ülkesine giden Anelka'nın yanısıra, dün akşamki antrenmanda sol ayak bileğinden sakatlanan ve bugün MR'ı çekilen Önder, Galatasaray maçında yer almadı.

SERKAN İLK 11'DE, RÜŞTÜ KADRODA YOK
Fenerbahçe'nin kupa ve ligde üstüste yaptığı son 3 maçta yedekler arasında yer bulan Serkan, sarı-kırmızılı takıma karşı çeyrek final rövanş mücadelesinde ilk 11'de yer aldı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray'a karşı kalede son 3 kupa maçında olduğu gibi yine Volkan'ı görevlendirirken, yedek kaleci Serdar oldu. Rüştü, maçın 18 kişilik kadrosunda yer almadı.

FENERBAHÇE 1,5 SAAT ÖNCE STADA GELDİ
Fenerbahçe, Galatasaray ile yaptığı derbi maç için başlama saatinden 1.5 saat önce Ali Sami Yen Stadı'nda oldu.
Samandıra Tesisleri'nden az sayıda taraftarının uğurladığı sarı-lacivertli kafile, güvenlik nedeniyle hava kararmasına yakın saatlerde statta oldu.
Sarı-lacivertli takımı taşıyan otobüs güvenlik nedeniyle, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra ilk Mecidiyeköy girişinden sokulmazken, kafile Okmeydanı kavşağından döndükten sonra Mecidiyeköy'e giriş yaparak stada getirildi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray ile yapılan derbi maça gelmezken, sarı-lacivertlileri derbide ikinci başkan Nihat Özdemir ve bazı yöneticiler temsil etti. Bu yöneticiler de karşılaşmanın başlamasından yarım saat önce bir minibüs ile polis eskortu eşliğinde stada geldiler.

TUNCAY'A ÖFKE
Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesinde Fenerbahçeli futbolcu Tuncay Şanlı'ya koro halinde küfür etti.
Çeyrek finalin ilk maçında atılan bir golden sonra sarı-kırmızılı seyircilerin bulunduğu bölüme giderek kulak işareti yapan sarı-lacivertli futbolcu, maç öncesi tribünlerden büyük tepki gördü.
Küfürlü tezahüratların ardından "Tuncay buraya" biçiminde tezahürat yapan kapalı tribünlere kulağını göstererek duymadığını işaret eden sarı-lacivertli futbolcuya yönelik küfürler sürdü.
Öte yandan Fenerbahçeli taraftarlar, İstiklal Marşı'nın okunması sırasında İngilizce olarak "Stupid Gerets", "Aptal Gerets" yazılı pankart açtılar.

FENERBAHÇELİLER, GÖZLEMCİLERE OLAYLAR NEDENİYLE TEPKİ GÖSTERDİ
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçının ilk yarısı gergin geçti. Galatasaraylı taraftarlar, derbi maçın başlamasıyla birlikte sürekli olarak sahaya plastik su bardakları fırlattı.
Karşılaşmanın hakemi Bülent Demirlek, 15. dakikada oyunu durdurarak bardakların temizlenmesini sağladı. Bu sırada Necati, tribünlerin önüne dek gelerek taraftarları daha sakin olmaya çağırdı.
Maçın 22. dakikasında Fenerbahçeli Serkan, sahaya atılan bir bardağı tribüne doğru gönderdi.
Dahili anonsla sürekli olarak sahaya birşey atılmaması istenirken, 33. dakikada da Alex, üzerine gelen yabancı maddeler nedeniyle bir süre köşe atışını kullanamadı. 34. dakikada ise atılan bir bardak, Deniz'in yüzüne isabet etti.

FENERBAHÇELİ YÖNETİCİLERİN TEPKİSİ
Karşılaşmanın ilk yarısının ortalarında protokol tribününde oturan Fenerbahçeli yöneticiler Murat Özaydınlı ile Mahmut Uslu, yerlerinden kalkarak saha kenarında maçı izleyen gözlemcilerin yanına gittiler.
Önce Özaydınlı tepkisini gösterirken, bir süre sonra da Uslu, gözlemcilere sert bir biçimde yaşanan olayları anlatmaya çalıştı. Bu sırada Galatasaraylı yönetici Şükrü Ergün de Mahmut Uslu'ya tepki gösterdi. Kısa süren gerginlik daha sonra tribündekilerin araya girmesiyle sona erdi.

GALATASARAY'DA, ORHAN VE ÜMİT SAKATLANDI
Karşılaşmanın 24. dakikasında Galatasaraylı Orhan Ak, ceza alanına ortalanan bir topa doğru hareketlenirken takım arkadaşı Necati ile çarpıştı.
Kafaları birbirine vuran iki oyuncudan Necati kısa sürede kendine gelip oyuna devam ederken, Orhan sedyeyle soyunma odasına götürüldü. Maçı sürdüremeyen Orhan'ın yerine, 25. dakikada genç Ferhat oyuna dahil oldu.
İlk yarının son saniyelerinde Fenerbahçe'nin köşe atışı sırasında Ümit Karan da bir anda kendini yerde buldu. Bu oyuncu sedyeyle soyunma odasına götürülürken, ikinci yarıda yerine Hakan Şükür girdi.