BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Şeyhin gizli isteği

Dubai Şeyhi Maktum, dev kulelere gösterilen tepkinin ardından gizlilik anlaşması istedi.

Abone ol

Dubai Şeyhi Maktu m, dev kulelere gösterilen tepkinin ardından gizlilik anlaşması istedi. Proje ortağı Net Holding anlaşmayı imzalamadı, 2 milyar dolarlık proje askıya alındı

Dubai Şeyhi Maktum'un gayrimenkul şirketi Dubai International Properties bu kez işi sıkı tutarak, yatırım için görüştüğü Türk şirketlerinden gizlilik anlaşması istedi. Bir süre önce istanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa Levent'te 'Burgu Kuleler' olarak bilinen Dubai Towers'ı yapmaya hazırlanan ancak kamuoyunda oluşan tepkiden rahatsız olan Maktum, bu kez 'sessiz' hareket etme kararı aldı.

En son Atasay'ın patronu Cihan Kamerle 5 yılda 15 milyar dolarlık işe imza atmak için el sıkışan Şeyh Maktum, Bodrum'da Net Holding'e ait arazide gayrimenkul geliştirme projesi için masaya oturmadan önce gizlilik anlaşması istedi.

İsmimizi kullanıyorlar
Gerekçe olarak da "Hiçbir görüşme yapmadığımız halde bazı şirketier ismimizi kullanarak menfaat sağlıyor. Buna izin vermek istemiyoruz" kararını gösteren Maktum'un şirketi, Net Holding'e ait Bodrum'da bulunan ve bir kısmı tahsisten alınan arazide 4 otel, 18 delikli golf sahası ve 5 bin konut yapılması için "Masaya oturacaksak, gizlilik anlaşmasına imza atin" şartı öne sürdü. Proje maliyetinin toplam 2 milyar doları bulması öngörülürken, Maktum görüşmelerin süreceği üç ay
boyunca başka şirketlerle görüşülmemesi için Net Holding'ten garanti istedi ve sözleşmenin ihlali halinde çok ağır maddi yaptırımlar uygulayacaklarını vurguladı.

Kamer'le başladı
Ancak Net Holding'in böylesi bir münhasırlık anlaşmasını imzalamaması üzerine görüşmeler askıya alındı. Net Holding yetkilileri ise bu konuda, herhangi bir açıklama yapmaktan ısrarla kaçınıyor. Projenin benzeri için Atasay Kuyumculuk'un patronu Cihan Kamer ile ortak bir şirket kuran Şeyh Maktum, Türkiye'ye yönelik yatırım planlarında inat ediyor.

Maktum'un şirketi Emaar, şimdilik Kamer'in Büyükçekmece'deki bin 700 dönümlük arazi üzerinde istanbul'un en lüks 600 villasını yapmayı planlıyor. Aynı proje çerçevesinde bir golf sahası yapılması da gündemde. Şu anda Türkiye'deki yatırımlarını artırmayı hedefleyen Körfez sermayeli Emaar şirketi, Şeyh Maktum'un şirketi olarak biliniyor. Maktum'un bu şirketteki payı yüzde 25 düzeyinde bulunurken, kalan bölümü Dubai Borsası'nda işlem görüyor.

Haber: Aylin LÖLE