BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, Suriye bataklığıyla karşı karşıya!

Financial Times gazetesinde son günlerde giderek gerilen Türkiye ve Suriye ilişkilerine dair ilginç bir habere imza attı.

Abone ol

'Suriye saldırısı Erdoğan'ı ikilemde bırakıyor' başlıklı haberde beş gündür art arda devam eden karşılıklı top atışlarının Türkiye'yi açık uçlu bir çatışmaya sürüklediği belirtiliyor.

ERDOĞAN, SURİYE TEHLİKESİYLE KARŞI KAŞIYA

Washington merkezli Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar merkezinden bir uzmanın görüşlerine yer verilen haberde "Erdoğan Suriye bataklığına giderek daha çok saplanma tehdidiyle karşı karşıya” deniyor. ABD'nin Erdoğan'ın tampon bölge çağrısına direndiğini aktaran gazete şöyle devam ediyor: "Washington, İslamcıların eline düşmesinden çekindiği için, Suriye'deki isyancılara ağır silahlar gönderilmesine karşı. Bu kaygı, geçen ay Libya'da ve diğer ülkelerde ABD elçiliklerine yapılan saldırılarla daha da arttı".

Haberde ayrıca, Türkiye'nin bazıları tarafından isyancılara silah geçişine izin verdiği için eleştirildiği ancak hükümetin bu iddiaları reddettiği belirtilmiş.

Daily Telegraph gazetesi Suriye tarafından Akçakale’ye yapılan top atışlarının ardından Türkiye’den beş gündür art arda yapılan karşı saldırılara yer vermiş sayfalarında. Gazete, geçen hafta beş kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Türk hükümetinin her saldırıya karşılık vereceğini söylediğini ve öyle de yaptığını söylüyor.

ESAD SÖZÜNÜ TUTMADI

Haber şöyle devam ediyor: “Yaşanan olaylar, Esad rejiminin kara ve hava saldırılarını sınırın 6 km ötesine kadar sınırlandıracağı sözünü tutmadığını gösterdi. Bu durum, Türkiye’nin yüzbinlerce mültecinin kaçmasına yol açan krize bir çözüm olarak gördüğü tampon bölge önerisinin gerçekleşmesini sağlayabilir. Ancak bu isyancı güçler için bir üs işlevi de görebilir”.

İsyancıların kent alanlarına kıyasla kırsal bölgelerde daha güçlü olduğunun söylendiği haberde isyancıların özellikle sınır bölgelerinde birçok yerin kontrolünü ele geçirdikleri belirtiliyor.