BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,79
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Erdoğan son seçim anketini açıkladı

Başbakan Erdoğan, katıldığı canlı yayında gazetelere yansıyan kamuoyu anketlerini de yorumladı. Erdoğan partisinin ve muhalefet partilerinin oy oranlarını da açıkladı

Abone ol

Başbakan Erdoğan medyaya yansıyan araştırma şirketlerinin yaptırdığı anketlerdeki verilerin doğru olmadığını söyledi.

Erdoğan, 'Bizim yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarında, hamdolsun bizim son seçimlerden sonra yine 2 puan yukardayız. CHP konumunu koruyor, MHP biraz düşük vaziyette.' dedi.

Kanaltürk televizyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, zaman zaman medyada yer alan manüpülatif kamuoyu anketlerini de değerlendirdi.

Erdoğan şöyle konuştu: "Bu ara bazı anketler falan medyaya yansıyor. Biz biliyorsunuz bu konuya çok önem veren bir partiyiz. Bizim şu anda son olarak yaptığımız kamuoyu araştırmalarında da bu gazetelere falan yansıyanlarla alakası olmayan, kaldı ki onlar da şecaat arz ederken, sirkatlerini söylüyorlar. Gene AK Parti'yi aşağıya düşürme gayretlerine rağmen, düşüremedikleri gibi anamuhalefetin ciddi manada düşük olduğu ortaya çıkıyor, diğer muhalefet partilerinin de zaten durumları ortada. Ama AK Parti onların bütün bu maharetlerine rağmen, yine gayet iyi bir konumda.

AK PARTİ VE DİĞER PARTİLERİN OY ORANI

Bizim yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarında, hamdolsun bizim son seçimlerden sonra yine 2 puan yukardayız. CHP konumunu koruyor, MHP biraz düşük vaziyette. Zaten diğerleri barajın altında böyle bir durum var. Fakat bizim 30 Eylül'le ilgili tabii ki 2023'e yönelik yeni bir program açıklamamız doğuyor. Bunun çalışmasını da ayrıca yapacağız. Şu ana kadar olanların yanında buna ne gibi ilavelerimiz olacak, nasıl biz o seçimde açıkladıklarımızı nelerle.... Şu anda bu yeni ekip üstlenip götürecek, bunları da açıklayacağız.''

YEREL SEÇİMLERİN TAKVİMİ

Başbakan Erdoğan, 2014 yılı içinde bir taraftan mart ayında yerel seçimin, hemen arkasından Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını, bunun hem siyasi partiler hem de vatandaş açısından da sıkıntı olacağını belirterek, ''Ekim gibi olursa 4-5 ay geri alma durumu var. Sayın Bahçeli de açıklama yaptı biliyorsunuz, onun da olumlu yaklaşımı var'' dedi.

Kurmaylarına, 'MHP ve CHP ile görüşün' talimatı verdiğini ifade eden Erdoğan, ''Ona göre burada tarihi mutabakatımızı da sağlarsak, yerel seçimleri şöyle 4-5 ay öne almamız mümkün''dedi.