BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  GÜNCEL

Hırsızların mahkemeden akıl almaz kaçışı!

Hırsızlık yaptıkları için nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan H.K. (17) ile M.S. (16) Diyarbakır Adliyesi'nde polisin elinden kaçtı

Abone ol

Hırsızların nöbetçi mahkemeden kaçışları filmleri aratmadı. 17 ve 16 yaşlarındaki 2 hırsız tam 1 saat kovalamacanın ardından yakayı ele verdiler. 

Diyarbakır'da çeşitli tarihlerde 5 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı bulunan 17 yaşındaki H.K ile 16 yaşındaki M.S, iki gözaltına alındı.

H.K. ile M.S., Diyarbakır Adliyesi'ne getirilerek infaz savcısına ifade verdi. İfadesini alınan hırsızlar nöbetçi Diyarbakır 7. Sulh Ceza Mahkemesi'ne tutuklama talebiyle sevk edildi.

Mahkeme, H.K. ile M.S.'nin tutuklanmasına karar verdi.

AHT muhabiri İlyas Akenfin'in haberine göre; kararın ardından polisler, yaşı küçük olan zanlılara kelepçe takmadı. H.K ve M.S'yi cezaevine götürmek üzere mahkemeden çıkarılırken, polislerin elinden kurtularak kaçmaya başladı. H.K., kaçarken kör bir koridorda sıkıştı. Polislere yakalanacağını anlayan H.K., bulunduğu 3'ncü kattan aşağıya atlayarak, kaçmaya teşebbüs etti. Hızla betona düşen H.K.'nin ayağı kırılınca yakayı ele verdi.

M.S. ise mahkeme koridorlarında yaklaşık 1 saatlik kovalamacanın ardından adliye binasının güvenliğini sağlayan polisler tarafından yakalandı.

Adliyenin 3. Katından kendisini boşluğa atan H.B ayağını kırınca uzun süre kurtarılmayı bekledi. Polis, H.K.'yi ambulansla hastaneye götürürken, M.S'yi tekrar gözaltına aldı.

Hırsızlık suçundan tutuklanan H.K. ile M.S. hakkında firar suçundan işlem yapılacak.