BIST 10.048
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.433,43
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi İran'lı ajanlar bastı!

Türk istihbaratı tarafından adım adım izlenen İran ajanslarının, Suriye ile ilgili bilgileri sızdırdığı öğrenildi...

Abone ol

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik politikasına karşı, mart ayından bu yana yaklaşık 100 İranlı ajanının Türkiye’ye gönderildiği öne sürüldü. Elçilik görevlisi ya da gazeteci görünümünde faaliyet gösteren ajanların, bazı PKK yöneticileriyle irtibatlı olduğu da iddia ediliyor.

Türk istihbaratı tarafından adım adım izlenen İran ajanslarının, gizli ve askeri belgeleri temin ettikler, sızdırdıkları, Suriyeli muhaliflerle hükümet aleyhine bilgi toplamaya çalıştıkları öne sürülüyor.

GÖRÜNTÜLER ELE GEÇTİ
AHT'den Muharrem Çağlar ve nihat Uludağ'ın ortak haberinde, geçen yıl yakalanan Shahram Zargham Khoeı ve Mohammad Reza Esmaeılpour adlı ajanların kameralarında, İran için çalışan birçok Türk vatandaşının da görüntülerine ulaşıldığı belirtiliyor. Ajanların, asker ve polis noktalarının koordinatlarını belirledikleri de saptandı. Ayrıca görüntülerde İranlılar'ın PKK'lılarla yaptığı görüşmeleri, MİT'e gönderdi.

MİT uzmanları, yaptıkları incelemelerde, görüntülerde yer alan kişilerin İran lehine çalıştıkları, konuşmaların İran resmi görevlileriyle PKK'lı şahıslar arasında geçtiğini bildirdi. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı emriyle, ajanlarla bağlantısı olanlar takibe alındı.