BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Sıcak kaç yaşında neden öldü hastalığı neydi?

Türk sinemasının sevilen isimlerinden biri olan ve son olarak Şahsiyet dizisinde Taci rolüne hayat veren usta oyuncu Erdoğan Sıcak hayatını kaybetti. 79 yaşında olan oyuncu Erdoğan Sıcak'ın hastalığı ise KOAH olarak biliniyordu. Peki Erdoğan Sıcak evli miydi eşi ve çocukları kimdir?

Abone ol

Türk sinemasının sevilen yüzlerinden biri olan Erdoğan Sıcak kimdir, kaç yaşında ve neden öldü, hastalığı neydi soruları kafaları karıştırdı. Son olarak Şahsiyet dizisinde Taci karakterine hayat veren  Erdoğan Sıcak 79 yaşında KOAH hastalığından yaşamını kaybetti. Peki Erdoğan Sıcak evli miydi, eşi kimdir, çocukları var mı? 

Erdoğan Sıcak, oyunculuk kariyerinde yer aldığı proelerle dikkatleri üzerine çekiyor. Şahsiyet, İstanbullu Gelin, Aşk ve Mavi, Kırgın Çiçekler gibi önemli projelerde yer alan Erdoğan Sıcak, 12 Şubat 2019'da hayatını kaybetti. Peki, Erdoğan Sıcak kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim ve oynadığı projeler hakkında bazı bilgiler...

ERDOĞAN SICAK KİMDİR: Erdoğan Sıcak, 18 Ağustos 1940 tarihinde Bakırköy’de dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Bakırköy’de bitirdi. İstanbul Erkek Lisesine gittiği yıllarda, iddialı oyunlarla sahneye adım attı.Gazetecilik eğitimi sırasında tiyatro faaliyetleri göstermeye başladı.

1959 yılında usta yönetmen Haldun Dormen ‘in tiyatro okulunda eğitim aldı.1962/63 tiyatro sezonunda, Ankara Devlet tiyatrosu sanatçısı ve yönetmeni Saim Alpago’nun İstanbul’da kurduğu topluluğa sınavla alınarak profesyonel tiyatro yaşamını başlatmış oldu. Yıllarca özel tiyatrolarda oyuncu ve yönetmen olarak görev alan Erdoğan Sıcak, televizyon yayınlarının başlamasıyla ,önce TRT, daha sonra özel kanallardaki dizilerde önemli roller üstlendi.

Bu arada, birçok reklam filminde ve birkaç uzun metrajlı filmde oynadı. İngiliz ,Alman,Fransız,Japon ortak yapımı filmlerde farklı karakterler çizdi. 1959 yılından bu güne kadar, muhtelif tiyatro topluluklarında oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak çalıştı. Birçok televizyon dizisinin senaryolarını yazdı ve kendi kaleminden çıkan birçok tiyatro eserini sahneledi. Ödül almış mizah hikayeleri, şiirleri ve bestelenmiş şarkı sözleri de vardır.