BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te kanalizasyon hattında patlama: 6 yaralı

GAZİANTEP’in İstiklal Mahallesi’ndeki kanalizasyon hattında iki patlama meydana geldi. Gaziantep  Valiliği'nden yapılan açıklamada ''İki ayrı patlamanın ilk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. İki olayda 4' ü hafif 6 kişi yaralanmıştır.'' ifadeleri kullanıldı.

Abone ol

Olay, öğle saatlerinde İstiklal Mahallesi’nde meydana geldi. Özel halk otobüsünün geçişi sırasında caddedeki kanalizasyon hattında büyük gürültüyle patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte rögar kapağı yerinden fırlayıp, olay sırasında caddeden geçen özel halk otobüsünün altına çarptı. Paniğe kapılan sürücü ani fren yaparken otobüsteki 4 kişi yaralandı. Patlamada çevredeki ev ve iş yerlerinde de büyük hasar oluştu. Bazı ev ve iş yerlerinin duvarları yıkıldı. Öte yandan, patlamanın etkisiyle çevredeki bazı ev ve iş yerlerinin de camları kırıldı. Bu sırada yakınlardaki 76006 Nolu Sokak'taki 3 katlı bir binada da patlama meydana geldi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
Gaziantep  Valiliği'nden yapılan açıklamada şu iadelere yer verildi; ''İki ayrı patlamanın ilk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. İki olayda 4' ü hafif 6 kişi yaralanmıştır.''

PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU
Bölgede itfaiye ve GAZDAŞ ekipleri incelemede bulundu. İlk incelemede, patlamaya kanalizasyon hattında sıkışan metan gazının neden olduğu belirtildi. Mahalledeki tüm rögar kapakları açılarak havalandırma yapıldı. Polis olaylaÿilgili soruşturma başlattı.