BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.405,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan seçim tarihini ilan etti

Başbakan Erdoğan Bahçeli'nin 'demokratik sözleşme' önerisine çattı. Genel seçimlerin tarihini de kamuoyuna duyurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan seçim tarihini ilan etti. Haziran ayında seçimi düşündüklerini daha önce söyleyen Erdoğan, haftasını da açıkladı. Buna göre genel seçimler YSK onay verirse 5 Haziran 2011'de yapılacak.

Erdoğan'ın gündeminde seçime kadar yeni Anayasa çalışması yok. Başbakan ayrıca 'Demokratik sözleşme' için alt komisyon kurulmasını isteyen Bahçeli'yi milleti aldatmakla suçladı.

Başbakan Erdoğan, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

GİZLİ OTURUM YAPABİLİRİZ

Erdoğan terör sorunuyla ilgili sınır ötesi görüşmelerin Meclis'te tartışılabileceği sinyalini verdi. Hükümet bu görüşmeleri bir süredir İçişleri Bakanı Beşir Atalay aracılığıyla sürdürüyordu. Kuzey Irak’taki Kürt yönetimi ve Suriye ile görüşen Atalay’ın ajandasında sırada İran var.  Erdoğan Atalay'ın Kürt yönetimiyle yaptığı görüşmelerle ilgili soruya cevap verdi:

"Bakanlığımızın burada irtibatları oluyor olacak. Terörle mücadele daha aktif neticeler almanın gayreti içindeyiz. Parlamentoda böyle bir değerlendirmeyi gizli oturumla yapabiliriz."

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Anayasa'da uzlaşılırsa Demokratik sözleşme adı altında uzlaşma metni oluşturulsun' önerisine tepkiliydi. Muhalefeti milleti aldatmak ve oyalamakla suçlayan Erdoğan, seçim tarihi ve Meclis'in çalışma programıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu:

BAHÇELİ'YE CEVAP

"Çelişkiler birbiri ardına geliyor. Bir taraftan 'Yeni Anayasa çalışması yapılamaz' diyor. 2011 seçimlerinden sonraya ötelemenin gayreti içinde oldu. Şimdi ise alt komisyonu gündeme getirmeye başladı.

GÜNDEMDE UYUM YASALARI VAR

Meclis'teki gündemimizde milletimiz verdiği talimat var. 26 maddelik Anayasa paketiyle ilgili olarak uyum yasalarının çıkarılması var. Muhalefet samimi olarak uyum yasalarına destek versinler bunu çıkaralım.

SEÇİM TAKVİMİ MART AYINDA BAŞLIYOR

Uyum içinde çıkarmanın gayreti içindeyiz. Arkadaşlarımız uyum yasalarıyla ilgili yoğun çalışmaları var. Akabinde bütçe müzakereleri ile var. Ondan sonra ara var. Belki de Mart başı itibariyle seçim kampanyasına yönelik takvimi başlayacak. Bunu tabii ki YSK açıklayacak.

SEÇİM HAZİRAN'IN İLK HAFTASI

Fakat biz Meclis ve iktidar partisi olarak Haziran'ın ilk haftasında seçimi yapmayı hedefliyoruz. Çünkü okullar tatile çıkmadan seçimi yapalım istiyoruz. 90 günlük seçim takvimi düşünecek olursak, o zaman Mart ayı içinde takvim çalışmaya başlayacak. Bu ne demektir 2011'de iki ayınız var.

TÜKÜRDÜĞÜMÜZÜ YALAMAYIZ

Gerçekleri saptırmayalım. Ne diyoruz? Siz ekiplerinizi kurun. Yeni Anayasa ile ilgil çalışmaları muhalefet ve STK'lar başlasın. 2011 seçimleri ardından adımı atalım.

Biz bir söylediğimizi bir daha geri vitese takıp tekrar etmeyiz. Tükürdüğümüzü de yalamayız. On düşünür bir konuşuruz. Yeni Anayasa ile ilgili verdiğimiz söz neyse biz o sözün arkasındayız.

MİLLETİ ALDATMAYA YÖNELİK

Şu anda tek çalışma 12 Eylül'de milletimizin verdiği talimat doğrultusunda uyum yasalarını çıkarmaktır. 2011 seçimi öncesi zaten bu araya ancak bu sığar. Gerçekçi olmamız gerekiyor. Şu anda tek çalışma uyum yasalarını çıkarmaktır. Diğerlerinin hepsi milleti aldatmaya, meşgul etmeye yönelik yaklaşım tarzıdır."