BIST 10.046
DOLAR 32,32
EURO 34,64
ALTIN 2.408,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordu'da tüm engeller kalkacak

Ordu'nun Kumru ilçesinde bulunan, Karadeniz Görme Engelliler Derneği, bir engelliyi daha tekerlekli sandalye hediye etti.

Abone ol

Merkezi Ordu'nun Kumru ilçesinde bulunan, Karadeniz Görme Engelliler Derneği (KAGED), Fizme beldesinde bir engelliyi tekerlekli sandalye hediye ederek sevindirdi.

Kumru ilçesi Fizme beldesi Ecelli Mahallesi'nde Necmettin Bağ'ın doğuştan bedensel özürlü 6 yaşındaki oğlu İlkay Bağ adına ailesine bir adet tekerlekli sandalye KAGED Genel Başkanı Faruk Teber tarafından evinde teslim edildi. Ailenin iki çocuğundan biri olan İlkay Bağ, 6 yıl önce doğuştan özürlü olarak doğmuş. Baba Necmettin Bağ, "Çocuğumla ilgilenebilmek ve bakabilmek için doğumundan beri çalışmaya gitmiyorum. Bakım aylığımız vardır. Ben çocuğumun bakımıyla özellikle ilgileniyorum. Karadeniz Görme Engelliler Derneği'ne bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

KAGED Başkanı Faruk Teber ise yaptığı konuşmada, "Derneğimiz bir özürlüyü daha sevindirmiştir. Amacımız sadece görme engellilere hizmet değil, diğer engellilerimize de hizmet vermektir. Araç ihtiyacı olan engellilerimizi tespit ederek onlara insanların içerisine çıkmalarını sağlamak için tekerlekli sandalye ve akülü araçlarını elimizden geldiğince ve yapılan yardımlar neticesinde temin etmeye çalışıyor ve bizzat kendimiz teslim ediyoruz. Bir özürlünün ailesinin üzerindeki yükü hafifletmek bizim için en büyük mutluluktur" diye konuştu.