BIST 10.046
DOLAR 32,54
EURO 34,76
ALTIN 2.400,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kuvözde bebek taşırken kaza yaptı!

Karaman'da dünyaya geldikten sonra hastalanan 3 günlük bebeği kuvöz içinde Konya'ya götüren ambulans kaza yaptı.

Abone ol

Karaman'da dünyaya geldikten sonra zatüre olan 3 günlük bebeği kuvözde Konya'ya götüren ambulans, bebeğin sevk edileceği hastaneye 5 kilometre kala otomobille çarpışması sonucu devrildi.

Kazada kırılan kuvözden çıkan henüz adı bile konmayan 3 günlük erkek bebek hayatını kaybetti, 5'i sağlık görevlisi 9 kişi yaralandı.

Kaza, saat 00.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Sedirler Caddesi ile Fetih Caddesi kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karaman Karamanoğlu Mehmet Bey Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya geldikten sonra zatüre olan 3 günlük bebeğin Konya'ya sevk edilmesine karar verildi. Solunum sorunu nedeniyle dünyaya geldiği gün kuvöze alınan bebeğin sevki için tam donanımlı ambulans ve doktorlu 5 kişilik ekip hazırlandı. Kuvözdeki bebek, babası Ecevit Kocabaş (33) ile birlikte toplam 7 kişinin içinde bulunduğu Gültekin Öztaş (38) idaresindeki 70 ER 443 plakalı 112 ambulansı, Konya'da bebeğin sevk edileceği hastaneye 5 kilometre kala Mahmut Yılmazel idaresindeki 48 SE 078 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada çarpışmanın şiddetiyle devrilen ambulans, otomobille birlite sürüklendikten sonra refüjde bulunan aydınlatma direğine çarparak durabildi.

Kazada yan yatan ambulansta bulunan henüz adı bile konmayan 3 günlük erkek bebek, babası Ecevit Kocabaş, ambulans şoförü Gültekin Öztaş, doktor Hasan Hüseyin Yalçın, hemşire Makbule Karagöz (35), Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Alparslan Genç (23), Paramedik Mehmet Özbayrak (23) ile otomobilde bulunan sürücü Mahmut Yılmazel, yolcular İsmail Erdoğan (34) ve Medeni Büyükova (33) yaralandı. Can pazarının yaşandığı kazada olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Ambulansın devrilmesi sonucu kırılan kuvözden çıkan 3 günlük bebeğe sağlık görevlileri oksijen maskesi taktı.

Kalbi durduğu için kalp masajı da yapılan 3 günlük bebek kaldırıldığı Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yapılan tüm müdahale rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan 5'i sağlık görevlisi 9 kişi ise ambulanslarla Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası devrilen ambulans ve otomobil çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.

Karaman'da doğumdan sonra hastanede yatan bebeğin annesinin kazadan ve yeni doğan bebeğinin ölümünden haberi olmadığı belirtildi. Kazayla ilgili soruşturmanın başlatıldı.