BIST 10.046
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.423,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trabzonspor Kartal'ı eli boş gönderdi

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Beşiktaş'ı ağırlayan Trabzonspor, rakibini 1-0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Beşiktaş'ı Mustafa Yumlu'nun attığı tek golle mağlup eden Trabzonspor, kötü gidişe dur dedi ve zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Maçın ardından açıklamada bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Trabzon'nun zor bir deplasman olduğu bilinciyle sahaya çıktıklarını belirterek, "Ancak zor bir haftanın ardından buradan puan alacağımızı düşündük. Pozitif bir şekilde haftayı bitirmek istiyorduk. Bunu elde edecek fırsatlarımızda oldu ama bunları değerlendiremedik. Bizim istediğimiz, takımızın son ana kadar varlık göstermesi, son dakikaya kadar maçı istemesi. Bunu başardık ama maçı kazanamadık. Ancak bunun uzun bir yol olduğunu da bilmek gerekli. Bana göre maçın hakkı beraberlikti" dile konuştu.

Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Zapotocny ise Trabzonspor'un 3 puanı hak ettiğini ifade ederek, "Tansiyonu yüksek bir maçtı. Trabzonspor kazanmayı hak etti. Bizi baskı altına aldılar. Milli maç arasında hem biraz dinleneceğiz, hem hatalarımızı düzeltmek için çalışacağız. Yoğun bir maç trafiğinden çıktık. Bir maç kaybettik önümüzde daha çok maç var, lig uzun bir maraton" şeklinde konuştu. Beşiktaş'ın genç oyuncusu Onur Bayramoğlu ise sahaya çıktıkdan sonra heyecanını yendiğini belirterek, "Buraya kazanmak için gelmiştik ama olmadı. Trabzonspor güçlü bir takım ve bizi baskı altına aldı" dedi.

GÜNEŞ: "KAZANDIK AMA DAHA DİKKATLI OLMALIYIZ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise yaptığı açıklamada; Beşiktaş karşısında üç puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "1-0 kazandık 3 puanı aldık. Çok gol pozisyonlarımız vardı. Stresli bir maç oldu. Aslında maç kısır bir maç olmadı. Gol pozisyonu çoktu. 5-4 de bitebilirdi. Bir pozisyonda golü kaçırıyorsunuz, ardından golü yiyebilirdiniz. Maçı kazandığımız için mutluyum. Biraz daha dikkatli olsak skor farklı olabilirdi" diye konuştu.

Şampiyonlukla ilgili olarak kendisine yöneltilen bir soruya ise Güneş, "Şampiyonlukla ilgili konuşmam, galip geldiğimiz karşılaşmalardan sonra Türkiye'nin en iyi takımı olduğumuz konuşulurken alınan bir mağlubiyet ardından her şeyin bittiği ve çok kötü bir takım olduğumuz, başarısız bir ekip olduğu konuşuluyor. Bu olumsuz konuşmalar motive olarak bizi olumsuz etkiliyor, 2 hafta önce Türkiye'nin en iyi takımı iken 2 hafta sonra en kötü takım denilmesi bence doğru değil" dedi. Hakemlerle ilgili olarak sorulan soruya Güneş, "Hakemlerle ilgili olarak konuşmak istemiyorum. Genel düşüncem bu" şeklinde cevap verirken Mustafa Yumlu'nun ise kendilerini yanıltmadığını belirtti.

Trabzonspor'un galibiyet golünü atan Mustafa Yumlu, ilk kez Trabzonspor'da 18 kişilik kadroya girdiğini ve Bordo-mavi formayı giydiği belirterek, "2 kötü maç sonrasında bu maçta alınan galibiyet çok önemli. Bir haftadır heyecanla bu günü bekliyordum. Bana güvenen ve formamı veren Şenol hocama çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Attığı gol ile ilgili ise Yumlu, "İdmanlarda da devamlı çalışıyorduk, Selçuk abinin topu nereye atacağını biliyordum o alana girdim yükseldim ve vurdum çok mutluyum" dedi. Mustafa Yumlu sakatlığının önemli olmadığını belirterek, maç eksikliği ve yorgunluktan kaynaklandığını belirtti.

Bordo-mavili takımın forvet oyuncusu Burak Yılmaz da Beşiktaş karşısında her şeyin istedikleri gibi gittiğini kaydederek, "İlk devrede sıkıntı çektik ama ikinci devrenin başlarında golü bulmamız ile maç bizim lehimize gelişti. Arkadaşlarım ile son paslarda etkili olamadık. Bu galibiyet ile özgüvenimiz yerine geldi ve tekrar yükselişe geçmek istiyoruz. Milli takım arasını iyi değerlendirip gelecek maçlara hazır olmak istiyoruz. Saha içinde arkadaşlarımız ile pas verdi vermedi gibi şeyler olmuyor. Çok iyi arkadaş ortamı var. Herkes alttan almasını biliyor. Galip geldik bunun sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.

TRABZONSPOR PARA CEZASI ALACAK

Öte yandan Beşiktaş maçında 18 kişilik kadrosuna hiç bir genç oyuncusunu dahil etmeyen Trabzonspor, bu kural ihlali karşısında TFF'ye 7 bin 500 TL para cezası ödeyecek. Trabzonspor yöneticileri bu kural ihlalinin farkında olduklarını ifade ettiler.