BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri'de ücretsiz sanat kursları başlıyor

Kayseri'de faaliyet gösteren Çıra Sanat Atölyesi, her yaştan insana sanatı sevdirmek için ücretsiz kurs seferberliğine başladı.

Abone ol

Kayseri'de bulunan Çıra Sanat Atölyesi, "Sanatın her alanı bir oyun bahçesidir" ilkesiyle ücretsiz kurs vererek, halka sanat sevgisini aşılamayı hedefliyor.

Resim, şiir ve heykel eğitimi vererek insan hayatında önemli yer tutan sanatı halka sevdirmek ve hayata farklı bakış açılarıyla bakabilmeyi öğretmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Çıra Sanat Atölyesi, sanat severleri ücretsiz kursa davet ediyor. Usta-çırak ilişkisinden uzak, hiçbir öğreticiyi bünyesinde bulundurmayan Çıra Sanat Atölyesi, her bireyin kendi içindeki sanatı ortaya çıkarmasını hedefliyor. Üretilen her çalışmanın elemeye tabi tutulmadan sergilendiği atölyede, resim, heykel, şiir ve bağlama alanında kurslar veriliyor.

Zorlama ve baskı yok

Kişisel yetenekleri ortaya çıkarmak için zorlama ve baskıdan uzak bir tutum sergilediklerini söyleyen Edebiyat öğretmeni ve Çıra Sanat Atölyesi Yöneticisi Uygur Orhan, "Atölyemiz, atölye kavramının içerisine yerleşmiş usta-çırak ilişkisinden tamamen uzak, hiçbir öğreticiyi bünyesinde barındırmayan, her giren bireyin sanatın her alanını bir oyun bahçesi gibi görmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

İlginin arttırılması için kursiyerlerin yaptığı sanat çalışmaları 27-28 Kasım tarihleri arasında sergilenecek.