BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan saldırı sonrası ilk kez konuştu

Başbakan Erdoğan, konvoyuna Ilgaz'da düzenlenen saldırının ardından Amasya Mitingi'nde konuştu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ilgaz'daki terörist saldırının demokrasi mücadelelerini durduramayacağını belirterek, "Biz bu yola Menderes'in dediği gibi kefenimizle çıktık" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ilgaz'da konvoyuna düzenlenen saldırının ardından Amasya Mitingi'nde saldırıya yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, saldırı nedeniyle konuşmasına üzüntülü başladığını söyledi. Konvoydaki eskortlarına ateş açılması sonucu bir polis memurunun şehit, bir polis memurununda yaralı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu namert eller, demokrasi mücadelesini inanmayan bu karanlık zihniyetler, bunlara ne dersek deyiniz, bu teröristler, ayrımcı güçler, sandıkta meselelerini halledemeyeceklerini anlayanlar ancak bu yollarla netice alacaklarını zannediyorlar. Şunu özellikle bilmelerini istiyoruz. Biz bu yola merhum Menderes'in dediği gibi kefenimizi giyerek çıktık" diye konuştu.

ÜLKEYİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bölünmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Halka hizmetin hakka hizmet olduğuna inanarak bu yola çıktık. 780 bin km bu vatan topraklarını biz kimseye böldürtmeyeceğiz. 74 milyonu asla birbirine düşürmemek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İstiyoruz ki bu vatan toprakları üzerinde fesat, fitne olmasın. bu topraklar üzerinde sandık ortadayken sandığın dışında başka yolları kimse aramasın. ama arıyorlarsa bilsinler ki hiçbir zaman teröre, eli silahlı eşkiyaya, çeteye prim vermeyecektir"

Başbakan Erdoğan, şehit tolan polis memuruna allahtan rahmet, yaralı polis memuruna da acil şifa dileğinde bulundu.