BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ladin'in bu fotoğrafı da mı montaj?

Basına sızan ilk fotoğrafın fotomontaj olduğu açıklandı. Bugün yine bir fotoğraf çıktı ama...

Abone ol

El Kaide örgütünün lideri Üsame bin Ladin'in ölümü ile sonuçlanan operasyonun ardındançıkan ikinci fotoğrafın da montaj olduğu anlaşıldı. Ladin'in öldürüldüğü gün de Pakistan kaynaklı bir fotoğraf servis edilmiş ancak fotoğrafın fotoshop'lu olduğu belirlenmişti.

İŞTE USAME BİN LADİN'İN ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN SİMÜLASYON GÖRÜNTÜSÜ... TIKLAYIN!

Amerika'nın Üsame Bin Ladin'i öldürüldüğünü açıklamasının ardından dünyaya bir resim servis edilmişti. İki saat sonra resmin iki yıl öncesine ait bir montaj olduğu anlaşılmıştı. Ladin resminin gerçek olmadığının ortaya çıkması üzerine ABD kaynaklı haberlerin gerçekliği tüm dünya basınınca da sorgulanmaya başladı.

Üsame bin Ladin'in öldürüldükten hemen sonra çekilmiş olduğu iddia edilen ikinci resimnde montajlandığı ortaya çıktı. Montaja konu olan ana resmin "Kara şahin düştü" filminden bir kare olduğu anlaşıldı.

Öte yandan Drudge Report'un haberine göre ABD Başkanı Obama, Bin Ladin'in öldüğüne dair en az bir fotoğrafı yayınlamaya karar verdi. Site Obama'nın bu kararı dün aldığını ancak fotoğrafın yayınlanma tarihi konusunda tartışmaların devam ettiğini bildirdi.

İŞTE LADİN'İN İKİNCİ FOTOMONTAJ FOTOĞRAFI

ladin-montaj.jpg

LADİN'İN "KAÇIŞ NUMARALARI"

ABD operasyonunda öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin'in üzerinden 500 euro para ve iki telefon numarası çıktığı bildirildi. Politico'nun haberine göre, Kongre üyelerinin bilgilendirilmesi için ABD'li istihbarat yetkilileri tarafından gerçekleştirilen "çok gizli" brifing, tarihi operasyona ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkardı.

Kongre binasında dün yapılan toplantıya katılan ABD'li vekillerin verdiği bilgiye göre, Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarındaki bir evde öldürülen Bin Ladin'in elbisesine dikili şekilde 500 euro nakit para ve kime ait olduğu bilinmeyen iki telefon numarası bulundu.

Söz konusu para ve telefon numaraları, Bin Ladin'in olası bir saldırı halinde kaçmak için hazırlıklı olduğunun göstergesi olarak yorumlandı.