BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan resti çekti: Gidecek olan...

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında PKK'nın sınırdışına çekilmesinde izlenecek yolla ilgili bir açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , PKK 'nın sınır dışına çekilmesi ve silahlarını bırakması süreciyle ilgili tartışmalara noktayı koydu.

Sürecin ancak PKK 'nın silahları bırakmasıyla devam edeceğinin altını çizen Erdoğan, "PKK, ülkemizin sınırlarını geçeceklerse bu silah bırakarak mümkündür. Gidecek olan silahını nereye bırakırsa bıraksın, gömerse gömsün, bırakır gider." dedi.

Başbakan Erdoğan, CNN Türk canlı yayınında Çözüm Süreci'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DESTEK YÜZDE 58

Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda süreci başarılı bir süreç olarak değerlendiriyoruz. Geçmişte yapılan yanlışlar yapılmazsa inanıyorum ki bu işten başarılı bir şekilde çıkacağız. Kamuoyu araştırmalarına göre de sürecin yüzde 58'lik kabul gördüğünü görüyoruz.Çözüm süreci başladıktan sonra Hakkari'de havanın değiştiğini gördük. Aynı şey Şırnak için de geçerli. Çözüm sürecinde ben halkıma inanıyorum, halkımızın da bize inanacağını düşünüyorum.

Biz göreve geldiğimizden bugüne gelinen süreç ortada. Benim siyasette bir ilkem vardır, "Siyaset bir risktir" bunu her zaman kullanırım. Biz önceki MİT Müsteşarı döneminde ada görüşmelerini başlattık.

ÖCALAN'A EV HAPSİ YOK (TIKLAYIN)

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde Öcalan'a ev hapsi imkanı sağlanacağı yönündeki iddaları yalanladı. (HABERİ OKU)

erdogan-ocalana-ev-hapsi-yok-dedi.jpg

PAZARLIK DİYE BİR ŞEY YOK

Çözüm sürecinde pazarlık söz konusu değil. Ev hapsi ya da benzeri bir şey asla söz konusu değildir. 'Al başkanlığı ver şunu' haşa böyle bir şey yok.

Bu işi provoke etmek isteyenler olabilir. Türkiye'nin bölgede huzurlu ve güçlü olmasını hiç kimse istemez. Güçlü bir Türkiye'nin nelere muktedir olabileceği bellidir. Güçlü bir Türkiye'nin eli her yere uzanabilir.

Geçmişte alan eldik, şimdi veren el olduk. Çözüm sürecine yönelik provokelere karşı askerimizle ve polisimizle gerekli tüm önlemi alacağız.

ERDOĞAN'DAN AKİL ADAMLAR HEYETİ İÇİN İLK İPUCU GELDİ (TIKLAYIN)

Başbakan Erdoğan, Akil Adamlar Heyeti'yle ilgili takvimi açıkladı. Canlı yayında bir de tüyo verdi (HABERİ OKU)

erdogandan-akil-adamlar-aciklamasi.jpg

SİLAHLARI NEREYE BIRAKIRLARSA BIRAKSINLAR

PKK, ülkemizin sınırlarını geçeceklerse bu silah bırakarak mümkündür. Gidecek olan silahını nereye bırakırsa bıraksın, gömerse gömsün, bırakır gider. Aksi takdirde bu iş provokasyona açıktır.

Bir defa yasal zemin dendiği zaman, hazırlanacak yasal zeminler anayasaya aykırı olamaz. Biz anayasaya aykırı yasal zemin hazırlayamayız. Bu süreçte muhatap hükümettir.

Ülkemizin sınırlarını geçeceklerse bu silahı bırakmak suretiyle bu mümkündür. Silahı bıraktıktan sonra güvenlik güçlerimizin eli silahsız insana müdahale etmesi söz konusu olamaz."

Öcalan, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarındaki okunan mektubunda örgüte 'sınırdışına çekilin' çağrısında bulunmuştu. BDP kanadı çekilme için 'yasal güvence' isterken; hükümet üyeleri, PKK'yı meşrulaştıracağı gerekçesiyle, TBMM'de yapılacak bir düzenlemenin mümkün olmadığını ifade ediyor.

ERDOĞAN'DAN EYALET SİSTEMİ SİNYALİ (TIKLAYIN)

Başbakan Erdoğan eyalet sistemi tartışmasına Osmanlı'dan örnekle yanıt verdi ve ekledi: Eyalet sisteminden korkulmamalı... (HABERİ OKU)

erdogandan-eyalet-sistemi-sinyali.jpg