BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan eyalet sistemi sinyali

Başbakan Erdoğan, Başkanlık sisteminin önemli bir ayağı olan eyaletli yapıya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk'te canlı olarak yayınlanan "Başbakan ile Özel" programında gazeteciler Taha Akyol, Enis Berberoğlu, Hande Fırat ve Hakan Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çözüm sürecinden, iç ve dış meselelere değinen Erdoğan, "Güçlü bir Türkiye asla eyalet sistemi nden korkmamalıdır" dedi. Erdoğan, partisinin Akdeniz bölgesi milletvekilleri ve teşkilat temsilcileriyle yaptığı istişare toplantısında, Osmanlı'da da eyalet sistemi olduğunu anımsattığını belirtti.

OSMANLI'DA LAZİZTAN, KÜRDİSTAN EYALETİ VARDI

"Eyalet yapılanması süratle kalkınmayı getirir. Bu güçlenme alametidir. Güçlü Osmanlı'da Laziztan eyaleti var Kürdistan eyaleti var. Güneyde başka eyaletler var. MHP bir taraftan Osmanlı'nın devamıyız diyeceğiz diyecek ama bir taraftan da Osmanlı'nın uygulamalarına karşı çıkacak.

BİZİM ÖYLE BİR ENDİŞEMİZ YOK

MHP 'nin endişesi eyalette başka bir etnik unsur seçimi kazanırsa ne olacak. O zaman sen de gir kazan. Bizim öyle bir endişemiz yok. 81 ilin 81'inde belediyemiz var.

EYALET SİSTEMİNDEN KORKMAMALI

Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalı. Siz eyalet sisteminde de bu üniter yapıyı koruyabilirsiniz. Demokraside ekonomik kalkınmada güçlü bir Türkiye'den bahsediyoruz."