BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan pilot olarak ne demek istedi?

Türk Hava Kuvvetlerine ait RF-4E eğitim ve keşif uçağını düşüren Suriye'ye karşı Başbakan Erdoğan, yerli uçağa binerek mesaj verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Uluslararası sularda uçağımızı düşüren Suriye'ye, bugün Türkiye'den hem sözle hem de bu törenle önemli mesajlar verildi.

Başbakan Erdoğan, dünyanın kendisini izlediği bir dönemde havacı montunu giyerek
dosta düşmana mesajını iletti.

Erdoğan, malzemeleri ve yazılımının tamamı yerli üretim olan Hürkuş uçağının hangardan çıkış törenine katıldı.

MANALI FOTOĞRAFLAR!

Erdoğan'ın törende yaptığı konuşmadan tutun da bu törenin zamanlamasına ve verilen fotoğraflara kadar hepsi diplomatik lisanda önemli mesajlar taşıyordu.

Başbakan'ın giydiği havacı montu...
Pilot koltuğuna oturması...
İlk yerli uçakta bu pozların verilmesi Suriye'ye üstü kapalı mesaj olarak yorumlandı.

1.20120627160035.jpg

BİR UÇAK DÜŞER ARKASINDAN YERLİLERİ GELİR

Son saldırıyla iç ve dış kamuoyunda onuru zedelenen iktidar, en kritik zamanda yaptığı bu törenle moral buldu. Pilot koltuğuna kurulan Erdoğan, objektiflere pilotların yaptığı "tamam" işaretiyle poz verdi.

Erdoğan, bu tavrıyla adeta Kıbrıs'ta Osmanlı donanmasını mağlup eden Haçlılılara karşı sadrazam Sokullu Mehmet Paşa'nın söylediği meşhur sözünü hatırlattı.

SAKAL DAHA GÜR ŞEKİLDE BÜYÜR

Ünlü sadrazam, dönemin Venedik elçisine "Siz bizim İnebahtı savaşında sadece sakalımızı kestiniz, biz ise sizin Kıbrıs'ı almakla kolunuzu kestik. Sakal daha gür bir şekilde tekrar büyür, fakat kesilen kol tekrar gelmez" demişti.

Erdoğan törende yaptığı konuşmada "Türkiye’nin büyüklüğünü test etmeye çalışanlara hadlerini bildirmekten çekinmeyiz" diyerek Esad yönetimine bir kez daha gözdağı verdi.

Erdoğan her alanda güçlü bir ülke istediğini her fırsatta dile getiriyor. Lider ülke hedefinin bir ayağını da askeri teknoloji oluşturuyor. Türkiye son yıllarda helikopter, tank ve uçak alanında yerli üretimde büyük adımlar atıyor.

u.20120627153059.jpg

İLK TÜRK UÇAĞI

Başbakan Erdoğan'ın mesajlarla dolu fotoğrafların çekildiği tören ilk Türk uçağı için düzenlenmişti. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı (Hürkuş), düzenlenen törenle hangardan çıkarıldı.

KRİTİK ZAMANDA KRİTİK TÖREN

1960'lı yıllardan kalma uçakları kullanan Türkiye, son uçak kriziyle birlikte eleştirilerin odağındaydı. Modası geçmiş uçakların yenilenmesi için İsrailli firmalara yakın zamana kadar milyon dolar akıtan Ankara, yanlıştan dönüyor.

Ankara Kazan'da TAİ hangarından çıkarılan Hürkuş ilk uçuşun 2013 yılında gerçekleştirecek. Şu ana kadar proje için 150 milyon dolar harcandı ve 4 tane uçak yapıldı. Uçakların bazı küçük parçaları dışında tamamı yerli üretim.