BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den iktidara sert eleştiri!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, iktidarın dış politikadaki tutumunu eleştirdi...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, ''Siyasi iktidarın Türkiye'yi savaşa sürükleyen tutarsız ve kendine güvensiz dış politikasını bir an önce gözden geçirmesi gerekir'' dedi. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

MYK sonrasında yazılı bir açıklama yapan Güler, toplantı hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu'nun, Suriye'nin Türk askeri uçağını düşürmesinin ardından kendisi ve CHP heyetine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan sunum hakkında MYK'ya bilgi verdiğini ifade eden Güler, daha sonra da konunun ayrıntılı olarak değerlendirildiğini aktardı.

''MYK tarafından yapılan değerlendirmeye göre, uçağımızın düşürülmesiyle gelinen nokta, AKP iktidarının sorumsuz ve yanlış dış politikasını tüm yönleriyle gözler önüne sermektedir'' ifadesini kullanan Güler, ''Komşularla sıfır sorun'' diye başlayan bir dış politikanın Türkiye'yi komşularıyla sıcak savaşın kapısına dayandırdığı görüşünü savundu.

Güler, şunları kaydetti:

''AKP, Türkiye'yi gücü, cesareti, kararlılığı sürekli denenen bir ülke konumuna düşürmüştür. Bu, siyasal iktidarın hesabını vermek zorunda olduğu kabul edilemez bir durumdur. Siyasi iktidarın Türkiye'yi savaşa sürükleyen tutarsız ve kendine güvensiz dış politikasını bir an önce gözden geçirmesi gerekir. Türkiye'nin çıkarının hem bölgesinde hem de dünyada barışın sağlanmasında olduğu açıktır.''

Güler, MYK toplantısında örgütsel çalışmaların da gözden geçirildiğini belirterek, bu kapsamda 8 Temmuz Pazar günü 11. Kadın Kurultayı ile 17-18 Temmuz günlerinde toplanacak CHP Olağan Kurultayı'nın hazırlıklarının da gözden geçirildiğini aktardı.

Güler ayrıca yurt dışında örgütlenme süreci çerçevesinde Almanya'da yürütülen çalışmalar, Parti Okulu ve Gençlik Kolları işbirliği ile yapılacak gençlik kampları çalışmalarının da MYK'da ele alındığını bildirdi.