BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  DÜNYA

Merkel ile Hollande buluştu

Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande AB liderleri zirvesi öncesi bir araya geldi...

Abone ol

Avro Bölgesi borç krizinin ele alınacağı AB liderleri zirvesi öncesi Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Elysee Sarayı'ndaki çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Güçlü ve istikrarlı bir Avrupa istiyoruz" dedi.

Yarın Brüksel'de başlayacak ve Avro Bölgesi borç krizinin ele alınacağı AB liderleri zirvesi öncesi Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Elysee Sarayı'ndaki çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Ekonomik büyümenin canlandırılması için yatırımların artırılmasına öncelik verilmesi gerektiğini savunan Hollande ile mali bütçe disiplininin sağlanması için harcamaların kısıtlanmasını savunan Merkel'in görüşmesinde bu iki anlaşmazlık arasındaki görüş ayrılıklarının giderilmesi öngörülüyor.

Görüşme öncesi Hollande ile birlikte kısa bir açıklamada bulunan Merkel, "Yarınki zirve, Avrupa'nın geleceğini belirleyecek zirvelerden biridir. Avrupa'yı ilgilendiren ciddi bir durum söz konusudur. Ancak bizler güçlü ve istikrarlı bir Avrupa istiyoruz" diye konuştu.

Finansal istikrar için alınan tedbirlerin bilinçli olduğunun altını çizen Hollande ise, "Almanya ve Fransa'nın, Avrupa'da ekonomik ve parasal birliği derinleştirmesi gerekmektedir" dedi.