BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Yunan milliyetçileri delirtti

Bahçeli, Batı Trakya turuna çıktı, Yunanlı milliyetçiler ölüm tehditleri yağdırdı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Batı Trakya turuna arabayla çıktı. Niye uçakla değilde arabayla derseniz... Malumunuz Bahçeli'nin uçak fobisi var.

Bugün başlayan gezi nedeniyle Yunanlı milliyetçiler ise çıldırmış durumda. 

Uçak korkusu olduğu bilinen Bahçeli, Balkan ülkelerini kapsayan gezisinin ilk durağı olan Yunanistan’a geçmek üzere kara yolunu kullandı. Bunun için parti yöneticileriyle birlikte Edirne’ye gelen Bahçeli, Karaağaç Mahallesi’ne ulaştı. Buradan Türkiye ile Yunanistan arasındaki sınır kapılarından biri olan Pazarkule’ye gelen Devlet Bahçeli’yi gümrük kapısı önünde partililer karşıladı. Pasaport işlemleri için bir süre aracında bekleyen Bahçeli, herhangi bir açıklama yapmadan sınırın Yunanistan tarafına geçiş yaptı.

UÇAK FOBİSİ

Devlet Bahçeli uçak fobisi ile biliniyor. Koalisyon ortaklığı ile iktidar olduğu dönemlerde dahi uçağa binmekten itinayla kaçınmıştı. Bahçeli, 3.5 yıllık iktidarında sadece yakın ülkelere gitmişti.

1.20120627163631.jpg

Bahçeli seçim dönemlerinde de yoğun trafiğe rağmen uçak kullanmıyor. Gideceği heryere arabasıyla gitmeyi tercih ediyor..

YUNANLILAR KIZGIN

MHP lideri Bahçeli'nin bugün başlayan Batı Trakya ziyaretine 15 kişilik bir heyetin eşlik ettiği öğrenilirken, bu gezi Yunan aşırı milliyetçi gruplarını kızdırdı.

Aşırı sağcı siteler, Bahçeli'nin programını yayınlayarak protesto eyleminde bulunmak için yandaşlarını Büyük Derbent'e toplanmaya çağırdı. Ziyaret sırasından herhangi bir gerginlik yaşanmaması için Yunan polisinin aşırı gruplara göz açtırmaması beklenmiyor.

Fanatik grupların internette yayınladıkları yazılarda, "Bozkurtların Lideri-İsaak'ın katilleri Yunan Devleti'nin izniyle bugün Trakya'da!", "Trakya'da çok kan akacak!", "Trakya'nın bütün aşırı uç halkı, kendisini yakıştığı şekilde balta-barut ve ateşle karşılayacaktır." şeklinde ağır hakaret içeren tehdit ifadelerine yer verildi.

Meriç İli'nde Dimetoka ve Büyük Derbent'in ardından Gümülcine bölgesine geçecek olan Bahçeli, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki defa ziyaret ettiği Kozlukebir köyünü ziyaret edecek. İskeçe ilinde de temaslarda bulounacak MHP lideri, yarın da Kavala ve Selanik ziyaretinin ardından Yunanistan gezisini tamamlayacak.