BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.428,17
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan-Pence görüşmesi direkt etkiledi! Dolar sert çakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Pence ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşme esnasında dolar 5.90 lira civarındaydı. Toplantıda Fırat'ın doğusuyla ilgili varılan anlaşma dolayısıyla bir anda dolar 5.83 liraya çekildi. 

Abone ol

Dolar kurunda dün gün boyunca kararsız hareketler yaşanmıştı. Güne 5.88'den başlayan dolar/TL 5.88-5.91 aralığında hareket etti. Akşam saatlerinde ise tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyetle yapacağı görüşmeye çevrildi.

ABD-Türkiye ilişkilerinde iyileşme

Bu görüşmelerin sonunda taraflar Kuzey Suriye'ye yönelik anlaşmaya vardı ve Barış Pınarı Harekatı'na 5 gün ara verildi. Barış Pınarı Harekatı'nın beklenenden kısa ve az maliyetli olacağına yönelik beklenti artarken, 'anlaşma' açıklamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşılıklı verdiği sıcak mesajlar ABD-Türkiye ilişkilerinde iyileşmeye işaret etti. 

Dolarda son durum

Bu sebeplerle görüşmeler başladığında 5.90 seviyesinde seyreden dolar/TL yapılan açıklamanın ardından hemen 5.83'e geriledi.

Gelişmeler kurun seyrini belirleyecek

Bugün kurun seyrini etkileyecek önemli bir veri akışı olmayacak ancak ABD'de Kuzey Suriye'de verilen sözlerin yerine getirilmeye başlandığına dair gelebilecek muhtemel haber akışı kurun yönünü belirleyebilir.  

Altında son durum

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Silahla köprüde trafiği durdurdu! Özel harekat köprüyü çift yönlü ulaşıma kapattı
Foto Galeri Silahla köprüde trafiği durdurdu! Özel harekat köprüyü çift yönlü ulaşıma kapattı Galeriye Gözat