BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
HABER /  DÜNYA

ABD Türkiye anlaşmasıyla ilgili Esad'ın danışmanından sürpriz açıklama

ABD ve Türkiye arasında Suriye’ye yönelik varılan anlaşmayla ilgili Beşar Esad'ın üst düzey danışmanı Buseyna Şaban, Şam’ın Suriye’de yeni bir “Irak Kürdistanı’nı kabul edemeyeceğini” söyledi.

Abone ol

ABD ve Türkiye arasında Suriye’ye yönelik varılan anlaşmayla ilgili Suriye hükümetinden de bir açıklama geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın üst düzey danışmanı Buseyna Şaban, anlaşmanın “muğlak” olduğunu savundu.

Suriye'de yeni bir "Irak Kürdistanı'na" izin yok

El Mayadeen televizyonuna konuşan Şaban, Şam’ın Suriye’de yeni bir “Irak Kürdistanı’nı kabul edemeyeceğini” vurguladı.

Şaban, Kürtler’in ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’yle anlaşma noktasında şu ana kadar “önemli adımların” atıldığını söyledi. Şaban, kalan meselelerin de bir anda çözülemeyeceğine dikkati çekti.

Operasyona 5 gün ara YPG çekilecek

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Ankara’da yapılan görüşmelerin ardından iki ülke Türkiye’nin Suriye operasyonuna ilişkin uzlaşıya varmıştı. Anlaşmaya göre, Türkiye YPG unsurlarının sınırdan 20 mil içeriye çekilmesi için Suriye’nin kuzeyindeki operasyonunu 5 gün süreyle durduracak.

"Kürtler ile anlaşma yok" demişti

Buseyna Şaban, BBC Türkçe'ye önceki gür verdiği röportajda Suriyeli Kürtler ile Şam yönetimi arasında bir anlaşma olmadığını 'bazı örgütlerin Suriye çıkarlarına aykırı hareket edip Amerikalılarla anlaştığını' söylemişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
YPG'liler ABD'nin verdiği milyonluk araçları bırakıp kaçtı
Foto Galeri YPG'liler ABD'nin verdiği milyonluk araçları bırakıp kaçtı Galeriye Gözat