BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan orada yaşamak istiyor

Erdoğan'ın İstanbul'dan sonra yaşamak istediği kent, ne Ankara, ne de Rize...

Abone ol

"İstanbul sevdalısıyım” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşamak istediği ikinci kent belli oldu. Burası ne Başbakanlık yaptığı Ankara, ne de Baba ocağı olan Rize. Erdoğan’ın hayalindeki kent Mevlana’nın şehri Konya çıktı.

 Gazeteci Ömer Şahin’in hazırlayıp sunduğu Kanala TV’deki “Görüş Farkı-Seçim 2009” programına katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek çarpıcı açıklamalar yaptı.Başbakan Erdoğan’a ait olduğu söylenen İstanbul’da yaşamasam Konya’da yaşardım”sözü Akyürek tarafından teyit edildi. Akyürek, “Bize de öyle ilettiler. Öyle duyduk. Sayın başbakanımız Konya’yı çok seviyor, onu söyleyeyim. Sağolsunlar. Konya yatırımlarıyla çok ilgili. Bu bizim için şaşırtıcı değil, bir şeref” dedi.

MEVLANA KEBAPÇISI OLUR MU? Diğer sayfada!

[PAGE]

MEVLANA İSMİ KEBAPÇIYA KONULAMAYACAK

Konya’nin simgesi olan Mevlana’nın isminin ticari marka olarak kullanılması da artık engellenecek. Artık “Mevlana” isimli kebapçı, kasap, kuruyemişçi, berber olmayacak. Tahir Akyürek, Belediye’ye ait “Mevlana Otoparkı” adını değiştireceği sözünü de canlı yayında verdi. Akyürek, bu konuda çarpıcı bir anekdot aktardı. İşte ABD’li komedyenin anlattığı o olay:

Bir gün CNN’de Amerikalı komedyenin bir programını izledim. 4 yıl önceydi bu. Orada “Konya’yı biliyor musunuz?” dedi topluluğa. Siyahi bir komedyendi. Pek bilen çıkmadı. “Mevlana Celaleddin Rumi’yi biliyor musunuz?” dedi. Rûmî olarak tanınıyor. O zaman yarısının eli kalktı salondakilerin. “Ben” dedi, “Onun kentine gittim Mevlana’yı ziyaret için. Bir baktım bir kapıda ‘Mevlana’ yazıyor. İçeriye girdim. Tıraş yapıyorlardı. Bir başka kapıya gittim, et satıyorlardı. Öyle bir gündem yaptı ki… Mevlana Kasabı, Mevlana Berberi gibi isimleri eleştirdi. Böyle hicvetti. Bu da bize bir ders oldu. Yani engellemeye çalışıyoruz, caydırıyoruz. Türkçe topluluğu var üniversitemizde. Onların faaliyetlerine destek veriyoruz. Azaldı, artık daha dikkatli kullanılıyor. Gönül ister ki hiç kullanılmasın.”