BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

CHP Karabük adaylarını tanıttı

CHP Karabük il Yönetimi Cumartesi günü saat 13.00 da Karabük Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde Aday tanıtım ve rozet takma toplantısı yaptı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük il Yönetimi Cumartesi günü saat 13.00 da Karabük Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde Aday tanıtım ve rozet takma toplantısı yaptı.

Toplantıya CHP Kocaeli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, genel sekreter yardımcısı Mesut Değer, MYK üyesi Sırrı Özbek ve Savcı Sayan ile Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk misafir olarak katılırken toplantıda bazı Çankırı ilinin ilçelerindeki CHP belediye Başkan adayları da hazır bulundular. Ayrıca Toplantıda Yenice Belediye Başkanı Mustafa Akay, Karabük Belediye Başkan Adayı Enver Tümen, İl Başkanı Bayram Karadağ, Parti yönetimi ve partililer yerini aldı.

Toplantıda ilk konuşmayı il Başkanı Bayram Karadağ yaptı Karadağ konuşmasında Ak Partiyi ve Karabük milletvekillerini eleştirerek yerel seçimde CHP zamanı olduğunu söyledi.

Toplantıda CHP MYK üyesi Sırrı Özbek de bir konuşma gerçekleştirdi. Son konuşmacı CHP Kocaeli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi oldu. Selvi İktidar Partisinin 3 milletvekili ve bir bakanı olduğu halde Karabük’e bir eser kazandırmaması ve burayı ihmal etmesi çok kötü bir durumdur diyerek ulusal konulara değindi. Selvi gündemden düşmeyen Ergenekon’a değinerek sözlerini şöyle sürdürdü. “Son olay ibret verici bir olaydır. Türkiye’yi karıştırmış ne olduğu belli olmayan bir adam Tuncay Güney, kimdir nedir ne yapmıştır neyine kadar bilmektedir, sağlık durumu nedir, bir dolandırıcı Türkiye’de kullanılmış mı kullanılmamış mı bilemiyoruz ama ta okyanus ötesi ülkeden burayı karıştırması yetmiştir. Eğer çok önemliyse getirir buraya yasalar çerçevesinde gerekeni yaparsınız, eğer buna gücünüz yetmiyorsa onu inceler doğruluk derecesine bakarsınız, böylesine sağlık sorunu olan böylesine Türkiye’yi karmakarışık eden 70 milyonu oyuncağa çeviren adama sen iktidardayım diye TRT’de program yaptıracaksın üstüne para vereceksin, Türkiye için nadide Türkiye için yüreği yanan insanlara hakaret ettireceksiniz, iftira ettireceksiniz, Türkiye’yi de yönettiğinizi söyleyeceksiniz. Bu olay başka bir ülkede olsa ertesi günü hesap sorulur, kimdir, nedir, ne hakkı vardır, iktidar oldum diye bu halkın fazla fazla alın terinden aldığın parayla kendi yayın organın şekline sokmaya dünyanın hiçbir yerinde müsaade edilmez, ama burada oluyor, meydanı boş zannediyorlar, arkalarındaki o emperyalistlerin, işbirlikçilerin kendilerini sonuna kadar kurtaracağını sanıyorlar, bu ülke sahipsiz değildir, bu ülke bize hiç kimse tarafından verilmemiştir kanla canla alınmıştır, Ergenekon olayına gelince bir baskı aracıdır, değerli arkadaşlarım hukukun, yasaların uygulanmadı bir soruşturma bir gözaltı süresi ve o yargılama hukuka uygun bir sonuç vermez, dikkat ederseniz daha suçları ortaya çıkmadan soruşturma bitmeden her düzeyde ve özellikle tüm yurt severle bu ülke için hizmet edenler alınıp götürülüp gözdağı veriliyor, neden bu hale geldi CHP suç işleyen hata eden, kuralları. iğneyen, bir yapıya, kişiye, çeteye sahip çıkabilirmi, hayır kim suç işlemişse onlar daha iktidara gelmeden bizim mücadelemiz vardır çetelerle mafyalarla, suç işleyen yasalar ve hukuk çerçevesinde cezasını çekmelidir, ama bunlar öle yapmadı bir taşla üç kuş vuruyorlar, çeteyle mafyayla AKP ye Hükümete karşı olanları da alıp götürüyorlar baskı oluşturuyorlar, yasaya, insan haklarına, özgürlüklerine özellikle hukuka uygun olmayan bir şekilde gözdağı vermek için alıp götürüldüler, o nedenle ısrarla belirli günlerde dalgalar ardı adına geliyor, bir tanesi açlıktan, yoksulluktan, gelecekten, kaygı duyan insanların kendi dertlerine dönmesini önlemek için yapay bir gündem oluşturmak için, daha da büyütürsek Iraktan sonra şu Gazzede ki cinayetlerin üstünü örtmek dikkatleri başka yöne çekmek için bunlar yapılıyor, onun için Tuncay Güney alınıp söyletiliyor bu devletin TRT’sinde

Bu sesler kim nasıl saptırırsa saptırsın Faşizmin ayak sesleridir, bulandırmaya, dolandırmaya, kavram kargaşası yaratmaya, insanların dertleriyle baş başa kalmasını sağlayarak baskıyla susturarak aşmaya imkân yoktur. Aklı başındaki insanlar dikkatle tarihi bilirler bakarsa işte faşizme giden yolun bu olduğunu bunların onun ayak sesleri olduğu açıkça ortadadır, bu nedenle artık bu devletin bu iktidar olma avantajıyla yaptıkları bu baskılardan kurtulmanın en gerçekçi yolu halkın ülkesine sahip olmasıdır, bunu fırsatı da önümüzdeki yerle seçimlerde.

Bu Türkiyede kanlımı geleceğiz yoksa kansızmı olacak diyenleri biz yaşadık, gördük, Türkiyede kansızda olsa faşizme demokratik gidişi önlemeye bu ülkenin insanları müsaade etmeyecektir, ayak sesleri dedim kansız geçmeler bunlar hiç kimse küçültmesin hep böyle oldu. Ama ben yurttaşlarımızın olaylara dikkatle bakarak hem yerelde hem de genelde sorunlarını demokrasi içinde kuralları içinde hukuk çerçevesinde sandıkta göstererek bu olumsuzlukları aşabileceğimize inanıyorum.” Dedi

CHP Kocaeli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi daha sonra Partiye yeni katılan 127 kişi adına 10 kişiye ve Eski Karabük Belediye Başkanı CHP Karabük Belediye Başkan adayı Enver Tümen’e de Rozet takarak tebrik etti.