BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.413,15
HABER /  GÜNCEL

Seçim huzurlu bir ortamda yapılsın

Karabük Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci: "Seçimler yaklaşırken bazı adayların kendini bilmezce verdiği beyanatlar bizleri üzüyor"

Abone ol

Karabük'ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci, belediye ile halkın arası hiçbir zaman açık olamadığını belirterek, "Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde her ne kadar seçim heyecanına henüz girmesek bile bazı adaylar kendini bilmezce verdiği beyanatlar bizleri üzüyor" dedi.


Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, yerel seçimin yaklaşması nedeniyle bazı adayların söylediklerinin kendilerine zarar vereceğini söyledi. Belediye ile ilçe halkının hiçbir zaman arasının açık olmadığını söyleyen Cebeci, Safranbolu'ya yakışmayan sözler söyleyerle mikrofonlar aracılığı ile eleştireceklerini söyledi. Yerel seçimin huzurlu ve sakın geçmesini dileyen Cebeci şöyle konuştu:


"Safranbolu halkı ile belediyemizin arası hiçbir zaman açık olmadı. Halk tabir edilen kişinin izahını ve açılımını iyi yapmak lazım. Eğer halk tabir edilen kişi Safranbolu Belediyesi'nden rant beklentisi varsa bunun belediyede yeri asla olmamıştır. Belediye meclis üyesi bile olsa 3-4 yıldır belediyede yerini almamıştır ve toplantılara bakıldığı zaman kimlerin gelmediği hangi hataları yaptığı belli olur. 20 yıldan beri şehrin merkezinde kat isteği olan kişi ve bu isteği karşılanmıyorsa, yeşil alan sahalarını çıkartmak isteyipte, çıkartamayıp feryadı figan edenlere halk denilemez. Bunlar halkın yüz karasıdır. Dolayısıyla verilen beyanatları Başbakan'ın takdir ettiği bir Belediye Başkanı'na itam etmek biraz yakışık kalmıyor. Başbakanımız, ' verdiğimiz kararlarda yüzde yüzde doğru kararda vermemiş olabiliriz' demişti. Başbakanımızın bu sözü en azından Safranbolu'da haklılık payı bulmasın, başka yerlerde haklılık bulsun. Dolayısıyla verilen söylemler ve demeçler Dünya miras kenti Safranbolumuza yakışık söylemler olmalı. Seçim heyecanı olur ama, bu heyecan Safranbolu'ya hizmet noktasında olması lazım. Seçim heyecanı diye ben ağza gelebilecek her şeyin konuşulmasını asla kabul etmiyorum ve bu tür söylemlere yeltenenlerde kendi partim de olsa Safranbolu'ya yakışan beyanatlar vermesini söylüyorum. Bu şekilde Safranbolu'ya yakışmayan ve halkın kimler olduğunu ayıramayan insanları yapmış olduğu beyanatları mikrofonların aracılığıyla eleştireceğiz. 29 Mart seçimlerine kadar geçen sürecin huzurlu ve sakin geçmesini diliyorum. Safranbolu Belediyesi bugün dünyaya örnek bir şehirdir, ve halkla ilişkilerde bizdeki personel kadar hiçbir belediyede yoktur. Safranbolu şehir ve insanları ile bir marka kentti. Kendisini marka olarak yönlendiremeyen insanlar bu işi şimdiden bıraksın, yoksa Safranbolulular bırakacaktık. Söylemlere dikkat."