BIST 10.155
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.392,87
HABER /  GÜNCEL

CHP, AKPyi Boludaki mitinginde eleştirdi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Üsküdar Cumhuriyet Savcılığına ''bölücülük ve darbe çalışması yaptığı' iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasını sert bir dille eleştirerek "Üsküdar savcısı, AKP'ye militanlık yapıyor" dedi.

Abone ol


40 milletvekiliyle Bolu'ya çıkartma yapan CHP'liler, Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan'a destek vererek esnafı tek tek gezdi.

Bolu il teşkilatı tarafından Çaydurt gişelerinde karşılanan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve 39 milletvekili konvoy eşliğinde Kardelen Meydanı'na geldi. Otobüslerden inen CHP milletvekilleri yürüyerek vatandaşlarla tek tek tokalaştı, sıkıntılarını dinledi.

Kemal Anadol, gazetecilerin, Üsküdar Cumhuriyet Savcılığının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "bölücülük ve darbe çalışması yaptığı" iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili sorusuna, şöyle karşılık verdi:

"Alman makamlarının vermiş olduğu resmi belge var. O savcının Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet edilip görevden alınması lazım. O savcılık yapmıyor, Üsküdar savcısı AKP'ye militanlık yapıyor."

CHP'nin son günlerde çok tartışılan Kur'an kursu açılımını da değerlendiren Anadol, sözlerine şöyle devam etti: "Din eğitimi ancak Diyanet vasıtasıyla yapılabilir. Belediye en fazla ihtiyaç halinde yer tahsisi yapar. Belediye din eğitimi yaptırmayacak, Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye'de din eğitimi yapar.

Bütün Kur'an kursları da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın denetimindedir. Öbürleri tarikattır cemaattir, illegaldir. Dolayısıyla yasa dışıdır. Bizim normal mevzuatın dışında söylediğimiz bir şey yok. Kocaeli Belediye Başkan adayımız talep geldiği takdirde Diyanet'e haber vererek yer tahsis edebiliyor, durum bundan ibarettir."

Geçen aylarda parti rozeti takılarak CHP'ye katılan çarşaflı bayanların partiden istifa etmelerinin demokratik bir hak olduğunu ifade eden CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasi partilere üyeler istedikleri gibi girer istedikleri gibi çıkarlar. Bu AKP'de de olur diğer partilerde de olur. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi'nin yükselişi karşısında provokatif olarak görüyoruz."