BIST 10.199
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.404,47
HABER /  GÜNCEL

Gümüşhanenin neye ihtiyacı var

Gümüşhane’nin tek düşünce kuruluşu olan Gümüşhane Stratejik Araştırmalar Merkezi (GÜSAM) şehrin en acil ihtiyaçlarının tespiti için anket çalışması başlattı.

Abone ol

Gümüşhane’nin tek düşünce kuruluşu olan Gümüşhane Stratejik Araştırmalar Merkezi (GÜSAM) şehrin en acil ihtiyaçlarının tespiti için anket çalışması başlattı.


GÜSAM, Gümüşhane’nin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan en acil 10 ihtiyacını belirleyip, kamuoyu ile paylaşarak şehrin geleceğine katkı yapmak için anket çalışması yapıyor. Anket, şehirde ki siyasi parti il başkanları, sendika başkanları, oda başkanları, dernek başkanları, basın temsilcileri, esnaf, işadamı, eğitimciler, doktorlar, eczacılar, spor adamları, mimar, mühendis ve din görevlilerinden oluşan seçkin bir denek topluluğu ile yapılacak.
Katılımcı deneklerin tespitinde temsil pozisyonunda olmalarına özellikle dikkat edildiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şükrü Sevindik, bu sayede çok farklı görüş ve anlayışların şehre bakış ve şehrin ihtiyaçları konusunda ki ortak noktanın tespitinin amaçlandığını ifade etti.


“Gümüşhane’nin en acil 10 ihtiyacı nedir?” başlığıyla hazırlanan ankette ki amaçlarının, kentin geleceğine katkıda bulunabilmek için şehrin önceliklerini tespit edebilmek olduğunu söyleyen Sevindik, şöyle konuştu: “İhtiyaçları bilinmeyen bir kente rasgele yapılacak yatırım ve projeler ölü doğmuş olacaktır. Bu nedenle şehrin en acil 10 ihtiyacını belirleyerek kentin etkin ve yetkin (gerek seçilmiş ve gerekse bürokratik) şahsiyetlerinin önüne ışık tutmak istiyoruz.”


Yapılan anket çalışmasında katılımcılardan daha önce alan taraması yöntemi ile belirlenen 40 başlıktan öncelik sıralamasına göre 10 tanesini seçmesi istenirken, ayrıca katılımcıların başlıklar haricinde kendilerinin yazabileceği bir öneri kısmı da bulunuyor.


Yerel seçimler öncesi şehre bakışta yeni bir soluk olacak olan anketin sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.