BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.431,28
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o an başını niye öne eğdi?

Başbakan Erdoğan, Erdoğan Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik açılış töreninde konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER-  Başbakan Erdoğan, helikopter kazasında şehit olan 17 asker için Diyarbakır’da düzenlenen törende çekilen başı eğik fotoğrafla ilgili yorumlara tepki gösterdi.

''Başımızın öne eğik olmasını abartılı olmasını başköşelere çekenlere sesleniyorum. Başımızın öne eğik olması birilerinden korktuğumuz için değil o andaki hüznümüz nedeniyledir.

Ama siz bunu ayırt edemeyecek kadar farklı atmosferin içerisindesiniz. Biz başımızın nerelerde dik olduğunu göstermiş kadro öncüleriyiz.''

9cc25cdf-da96-41f2-b2cc-9bf49e894962.jpg


Başbakan Erdoğan, Erdoğan Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik açılış töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

KALDIR BAŞINI ÇÖZ SORUNU

Sözcü gazetesinin bugün manşetinde dün Diyarbakır'da 17 Şehit için düzenlenen tören vardı.

Başbakan Erdoğan için "Gözü yaşlı şehit aileleri, cenazede Erdoğan'a seslendi: Kaldır başını çöz bu sorunu" başlığını atan gazete Başbakan'ın cenazede çekilmiş fotoğının altına da "Erdoğan'ın başı böyle önüne eğikti..." yazdı.

''17 şehidimizi tekrar anıyorum. Acımız gerçekten büyük. Her biri birer kahraman olan canımız ciğerimiz milletleri için bugüne kadar fedakarca hizmet etmiş olan 17 aslanımızı yitirmek bizi kedere sevk etti.

Şahadetin idraki içerisinde olanlara söylüyorum ülkesi milleti vatanı için

mücadele eden kahramanlık ruhu budur. Bunun idrakinde olmayanlar var. Bu olaylar cereyan ederken biz farklı atmosfer içinde olanları biliriz.

BAŞIMIZIN ÖNE EĞİK OLMASI KORKTUĞUMUZDAN DEĞİLDİR

Başımızın öne eğik olmasını abartılı olmasını başköşelere çekenlere sesleniyorum. Başımızın öne eğik olması birilerinden korktuğumuz için değil o andaki hüznümüz nedeniyledir.

Ama siz bunu ayırt edemeyecek kadar farklı atmosferin içerisindesiniz. Biz başımızın nerelerde dik olduğunu göstermiş kadro öncüleriyiz.

TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

Burada şu hususu ifade etmek istiyorum teröre karşı tüm güçlerimizle cesaretle mücadele yürütüyoruz. Cana mala özelliklede Türkiyemizin kardeşliğimize kasteden bu hain örgüte karşı mücadele edeceğiz.

SİİRT'TEKİ KAZA İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu mücadelenin doğasından kaynaklanan kazalar yaşanabiliyor. Tedbirleri hassasiyeti en üst düzeyde tutarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Pervari'deki kaza ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekiniz bu ilkedir bizim için asıl olan. İnsanlar yaptıkları ile anılırlar. Hayırlı işler yapanlar milletin gönlünde yer alırlar. İsimler ortaya koydukları eserlerle yaşar.

İSİMLERİ TABELALAR DEĞİL MİLLET YAŞATIR

Milletin vicdanında mahkum edilenlerin ismi bir bir tabelalardan indiriliyor. Bu isimleri tabelalar değil millet yaşatır.

Milletin mahşeri vicdanı yaşatır. Rizeli olarak şu Rize'de Karadeniz'de gündelik hayatın nereden nereye geldiğini en iyi bilenlerdenim.

ÖĞRENCİLERİ BEDAVA İNTERNET MÜJDESİ

Tüm yurtlarımızda ücretsiz internet iletişimi ile ilgili protokolü imzaladık. İsteyen her öğrenci şartlarına göre burs ve kredi alabilir.

Yükseköğrenim yasasını değiştirme çalışmaları devam ediyor. Daha özerk yapıya kavuşmasının önünü açalım istiyoruz.

Fitch 18 yıl kredi notumuzla oynamadı şimdi arttırdı ve yatırım yapılabilir ülke olarak ilan etti bizi.

TÜRKİYE GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR DEDİM

Başka kredi kuruluşu siyasi kararlar veriyorsunuz dedim borç batağı içinde yüzen ülkelerin kredi notunu yükseltirken Türkiye'ye durağana alıyorsunuz dedim ama isteseniz de istemeseniz de Türkiye gümbür gümbür geliyor dedim.

Şimdi o kredi kuruluşu mahkemeye düştü neden ideorolojik davrandığı için.

ŞİMDİ KİMİN AK KİMİN KARA OLDUĞU ORTADA

Bize gerici, yobaz bize niçin cenaze yıkayıcısı olacaksanız dediler bunlar bilemez başaramaz dediler bizi tutucu olmakla karanlıkla özdeşleştirmek istedir. Şuan kimin ak kimin kara olduğu ortaya çıktı.

Onlar hala üniversitelerde yasakları savunurken,sakala,bıyığa, başörtüye takılırken biz bu ülkede milyonlarca insana eğitimi veriyoruz.

Onlar okul yollarını kapatmak isterken biz tercih özgürlüğünü geliştiriyoruz.

İMAM HATİPLERİ ÖCÜ GİBİ GÖSTERDİLER

İmam Hatipleri tartışma konusu yaptılar bu okulları öcü gibi gösterdiler bu okuldaki çocukları bu üldkede öcü muamelesi yaptılar peki ne oldu?

O imam hatipler Türkiye'ye ne zarar verdi? O okullardan mezunlar şimdi Türkiye'yi yeni baştan yaratıyorlar.

İmam Hatip okullarını açtık, tercih özgürlüğünü koyduk bu süreç tıkır tıkır işliyor. Eğitimden korkanlar eğitime bu kadar yatırım yapmazlar.

21. YÜZYIL TÜRKİYE'NİN YÜZYILI OLACAK

Onlar geriye dönüp baktıklarında kendi yaşantısındaki baskıları zulümleri görecekler. Biz geriye baktığımızda yatırımları göreceğiz. Biz bu ülkenin çocuklarını çok seviyoruz

Eğitim, sağlık, adalet, emniyetle Türkiye'yi yükselteceğiz.Bu dört taşla ülkemizi geliştireceğiz.

21. yüzyıl hiç şüpheniz olmasın bir Türkiye yüzyılı olacak.