BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.434,30
HABER /  GÜNCEL

Suriye bombardımanı Ceylanpınar'ı sarstı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi’nin karşısında bulunan Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi, bu sabah Suriye ordusuna ait uçaklarca bombalandı.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi’nin karşısında bulunan Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi, bu sabah Suriye Hava Kuvvetleri tarafından bombalandı.

İlk belirlemelere göre 4 Suriyelinin öldüğü, 20'si ağır olmak üzere çok sayıda kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Suriye'den getirilen çok sayıda yaralı, ambulanslarla Ceylanpınar ve Şanlıurfa'daki hastanelere taşınıyor. Çok sayıda sivil de Türkiye'ye sığınıyor.

Associated Press ajansı ise, bombalama sırasında en az 6 kişinin öldüğünü, 10'dan fazla yaralı olduğunu bildirdi.

Türkiye basınında, 1’i asker 3 Türk vatandaşının yaralandığı haberleri yer aldı.

Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre, sabah saatlerinde Suriye ordusuna ait helikopter, Ceylanpınar'a birkaç metre mesafedeki sınır hattında keşif uçuşu yaptı. Ardından hava kuvvetlerine ait uçaklar, bölgedeki yerleşim yerlerini bombaladı.

Hava bombardımanının Ceylanpınar sınırı yakınındaki, muhaliflerin kontrolündeki makarna fabrikasını hedef aldığı ifade edildi.

Şiddetli patlamanın etkisiyle büyük bir duman tabakası yükseldi. Etrafa saçılan şarapnel parçaları Ceylanpınar'a kadar ulaştı. Çok sayıda işyerinin ve kamu binasının camları kırıldı.

Ceylanpınar’ın da isabet alması kaygısı halk arasında büyük panik yarattı.

Belediye Başkanı İsmail Arslan, Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, belediye hoparlörlerinden sürekli anons yaparak, insanları sınır hattından uzaklaşmaları konusunda uyardıklarını söyledi.

Arslan, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi merkezine düşen top mermilerinin 5 kişinin ölümüne yol açmasını hatırlatarak Ceylanpınar'ın bir an evvel boşaltılması gerektiğini dile getirdi.