BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,71
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'a heyecan katacak proje

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk tema parkı Vialand’ı önümüzdeki yıl hizmete sokacak.

Abone ol

İstanbul’a gelen turist sayısını yüzde 15 artırması beklenen proje, her yaşa hitap edecek.

Eyüp ve Gaziosmanpaşa sınırları içinde, 600 bin metrekare alana kurulacak olan Vialand’ın, gelecek yıl 23 Nisan Gençlik ve Spor Bayramı’nda hizmete alınması planlanıyor. Parkta 4 bin kişinin de istihdam edilmesi bekleniyor. u.20121112132608.jpg

3 SANİYEDE 110 KM'Yİ AŞAN TREN OLACAK

Planlaması yapılan proje kapsamında, 3 saniyede 110 kilometreyi aşan, hızıyla Avrupa’nın en çok ilgi gören Roller Coaster’ı da (Hızlı tren), Vialand’ın eğlence ünitelerinden bir tanesi olarak parkta yer alacak. 

AKARSUDA RAFTİNG HEYECANI

Hızlı akarsuda rafting tecrübesinin ailece yaşanabileceği Rapid Ride, doğal şelalelerde eğlence için Splash Coaster, Roller Coaster tutkunu olan veya olmaya hevesli herkesin zevkle binebileceği Family Coaster parka heyecan katacak.

Park ziyaretçileri, eski İstanbul sokaklarını Vialand’da bulacak ve bu sokaklarda dolaşırken farklı yönleriyle İstanbul’u keşfetmenin keyfini yaşayacak.

İSTANBUL'UN FETHİNE TANIKLIK EDECEKLER

Fatih eğlence ünitesinde ziyaretçiler, Osmanlı Dönemi’nde heyecanlı bir gezintiye çıkacak, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethine tanıklık edecekler.

Dünyanın seçkin eğlence parklarında en çok ilgi çeken eğlence ünitelerinden biri olan Splash Coaster, sıcak yaz günlerinde adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelecek.

Eğlencenin yanı sıra, özellikle ilk ve orta öğretim çağındaki çocuklara yönelik eğitici ve öğretici aktivitelerin de yer alacak.

Vialand’da birçok sosyal sorumluluk projesi de hayata geçirilecek. Özel gün etkinlikleri, mevsimsel kutlamalar, ışık şovları ve özel projeksiyon gösterileri yapılacak.

2 bin metrekarelik alanda tüm görkemiyle yükselen Şato, ziyaretçilerine masal dünyasının kapılarını açacak.