BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekil olmayan şehit cenazesinde

CHP Adana milletvekili Turgay Develi'nin basın bürosu, skandal bir basın duyurusuna imza attı. Bugünkü cenazede gözler CHP'li vekili aradı.

Abone ol

Pazartesi yani bugün yapılacak şehit cenazesini pazar günü yapılmış gibi gösterip CHP'li vekilin de cenazeye katıldığını yazdılar. Bugün yapılan cenaze töreninde ise CHP Adana Milletvekili Turgay Develi yoktu.

TÖRENE KİMLER KATILDI?

Feke köyünde düzenlenen cenaze törenine, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da katıldı.

CHP Adana milletvekili Turgay Develi’nin basın bürosu tarafından haber merkezlerine gönderilen mailde, Develi’nin Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tekin'in Adana’daki cenaze törenine katıldığı bildirilmişti.

Ancak Diyarbakır’dan askeri kargo uçağıyla cenazesi getirilen şehit için dün Adana’da herhangi bir tören düzenlenmediği ortaay çıkmıştı.

erdal-tekin.jpg

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Erdal Tekin.

CENAZE ADANA MERKEZ CAMİİ'NDE KILINMIŞ

Develi 'nin basın bürosu tarafından 15.11 'de aralarında haber merkezleri, haber siteleri ve gazetecilerinde bulunduğu 383 kişiye gönderilen bir açıklama şaşkınlığa neden oldu. Söz konusu açıklamada , “Önceki gün Sirtte göreve giderken düşen helikopterde şehit olan Feke'li Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin'in cenazesi Adana Merkez Camii de tören düzenlendi. Törene CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Turgur Üstün ve CHP Meclis Üyesi Necmettin Atay da katıldı.

Kılanan namazın ardından doğum yeri olan Feke'nin Gülmüce Köyüne götürüldü. CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün ve CHP Meclis Üyesi Necmettin Atay da Şehit Tekin'in cenazesiyle birlikte Feke'ye giderek, Şehit Erdal Tekin'in ailesine başsağlığı diledi” denildi.

PROGRAM BUGÜN

Ancak bu açıklama yapıldığı saatlerde Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin 'in cenazesi henüz Adana 'ya ulaşmamıştı. Tekin 'in cenazesi, aynı kazada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik 'in cenazesi ile birlikte dün 15.30 'da askeri kargo uçağıyla İncirlik Üssü 'ne getirildi. Şehidin cenazesi Askeri Hastane Morgu 'na konuldu. Şehidin cenazesinin bugün memleketi Feke'ye götürüleceği defnedileceği belirtiliyor.