BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan müjdeleri bir bir sıraladı

Kızılcahamam kampında parti mensuplarına seslenen Erdoğan Türkiye'nin yeni sayfa açtığını söyledi. Ve bir bir müjde verdi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ AK Parti 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan Türkiye'de yeni bir sayfa açıldığını söyledi.

Erdoğan yaptığı konuşmada müjdeleri art arda sıraladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

*Merkez Bankamızın döviz rezervi 135 milyar doları aştı. Bunun müjdesini buradan size vermek istiyorum.

*Dün Japonya Başbakan'ı misafirimizdi. Nükleer Enerji Santralinin ilk adımını attı. Bu projenin maliyeti 22 milyar dolar olacak. Bu adımın öncesinde Rusya ile 20 milyar dolarlık bir anlaşma yaptık. Bu maliyet ortadayken enerjideki maliyetler düşecek tüketimdeki maliyetler düşecek ülkemizin enerjide açığı olmayacak. Enerjide şuan fazlamız var. Bunun müjdesini verebilirim. Doğalgazdan elde ettiğimiz enerjiden termik  ve hidroelektirik santrallerinden enerjide çeşitlendirmeyi yaşıyoruz. Doğalgaz çevrim satralleri ile kilitli halde değiliz.

*Biz 2023'e farklı gireceğiz. Hedefimiz kuracağımız Türkiye Japonya Teknik Üniversitesi ile gençlerimizi yetiştireceğiz. Sonrada bunun karşıtını Japonya'da kurmak istiyoruz. Bu adımı da dün atmış olduk. Üçüncü Nükleer Enerji santralini kendi beyin gücümüzle inşaa edelim istiyoruz.

*Artık İstanbul'a iki havalimanı yetmiyor. Şuanda Tokyo-İstanbul arası yüzde 96'lık doluluk oranı ile uçuyor. Dün kendilerine yeni teklif verdik. Günde 3 uçuş Tokyo'ya olacak. İstanbul'a üçüncü havalimanı gerekiyordu. İstanbul'da Kemerburgaz çevresinde havalimanının yapılması kararını verdik dünde bunun ihalesini yaptık. Bu ihale 100 milyon yıl kapasiteli ihale. Yılda 100 milyon yolcu taşınabilecek. Buranın maliyeti 10 milyar avro. Bu ihale ile ilgili kararımızı vereceğiz. 25 yılda bize ödeyecekleri kira 22 milyar 152 milyon avro. Yaklaşık yılda 900 milyon avro ödeyecekler. Bunun bir de KDV'si var.

* Bir sevindirici haber de nisan ihracatımız. Nisan ayında ihracat artış gösterdi.

*Sizlere yeni bir müjde daha.Milletimiz için tarihi dönüm noktasına 10 gün kaldı. 14 Mayıs Salı günü IMF'ye son borcumuz olan 400 milyonu ödüyoruz ve borcumuzu sıfırlıyoruz. Bu gelişmelerin hayırlı olmasını diliyorum.

*Bir iki hafta içinde üçüncü İstanbul Boğaz Köprüsü'nün temelini atıyoruz. Çok fazla sürmez. Ulaşım inşallah daha rahatlayacak.

*29 Ekim'de Marmaray bitiyor. 29 Ekim'de Marmaray'ın açılışı ile farklılığı ortaya koyacağız.

* 3. Boğaz Köprüsü'nde raylı sistem olacak.

*İstanbul- Ankara arası yüksek hızlı trenle kısalacak.