BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Yeni Hyundai'nin fiyatı belli oldu

Hyundai'nin Türkiye'de üretilen yeni modeli i20'nin fiyatı belli oldu

Abone ol

Hyundai'nin Türkiye'de üretilen yeni i20 modeli ve küçük sedan segmentinin temsilcisi Accent Blue, 2013 yazını yeni donanımlar ve özelliklerle karşılamaya hazırlanıyor. Hyundai i20, 30 bin 400 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Hyundai'den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl mayıs ayında Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda seri üretimine başlanan ve tüm Avrupa'ya Türkiye'den ihraç edilen yeni i20, "Jump", "Sense", "Vision" ve "Elite" olmak üzere 4 farklı donanım seviyesine sahip.

Yenilenen donanım seviyelerine göre Sense paketinden itibaren LED gündüz farlarına ve Navigasyon özellikli dokunmatik ekran multimedya sistemine kavuşan yeni i20'nin başlangıç paketi olan Jump seviyesinde artık direksiyondan kumandalı 4 hoparlörlü ve MP3 çalarlı müzik sistemi, iPod ve Aux bağlantısı ve sürücü koltuğu yükseklik ayarı standart olarak sunuluyor.

Bir üst donanım paketi olan Sense seviyesinde ise dokunmatik ekranlı, SD kart ve DVD okuyuculu navigasyonlu müzik sistemi, sis farları ve entegre LED gündüz farları yer alıyor.

Yeni i20'nin 1.4 litre benzinli motor ve otomatik şanzımanlı versiyonuyla alınabilen Vision isimli yeni paketinde ise geri görüş kamerası ve kırmızı-siyah koltuk döşemeleri bulunuyor. Elite donanım seviyesinde ise bir üst segmentteki araçların bile çoğunda bulunmayan özellikler sunuluyor.

Hyundai i20, mevcut 1.2 litre ve 1.4 litrelik benzinli motorlar ile 1,4 litrelik dizel motorla sunuluyor. Az yakıt tüketen 85 HP'lik 1.2 litrelik benzinli motorla öne çıkan i20'nin, daha fazla güç isteyenler için 100 HP'lik 1.4 litrelik benzinli motor seçeneğinde ise otomatik vites opsiyonu varken, daha fazla yakıt ekonomisi isteyenler ise düşük hacimli fakat 1.4 litrelik dizel motor alternatifi bulunuyor. 90 HP güç üreten 1.4 litre CRDi dizel seçenek, sadece 6 ileri düz vites ile tercih edilebiliyor.

Hyundai i20, 30 bin 400 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.