BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dilan Alp’in babasından Vali Mutlu’ya çağrı

1 Mayıs’ta İstanbul’da çıkan olaylarda yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp’in elindeki şişe, tartışmaya neden oldu.

Abone ol

1 Mayıs’ta İstanbul’da çıkan olaylarda yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp’in elindeki şişe, tartışmaya neden oldu.

Kızının elindeki şişenin sirke olduğunu söyleyen baba Ali Ekber Alp, “Günlerdir buradayız. Vali gelip de bir geçmiş olsun demiyor. Validen ricam, bir gün yanıma gelsin” dedi.

Tarlabaşı’ndaki olaylar sırasında başından yaralanarak kaldırıldığı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçirdiği ameliyatın ardından Bahçelievler’de özel bir hastaneye sevk edilen lise öğrencisi Dilan Alp’in tedavisi sürüyor. Sağlık durumunun iyi ye gittiği öğrenilen Dilan’ın babası Ali Ekber Alp ve aile avukatı Umut Alkaç, yaralının son durumu ile ilgili hastane önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dilan’ın genel durumunun iyi olduğunu ancak kulağında bir sorun yaşandığını söyleyen baba Ali Ekber Alp, “Durumu çok iyi, bugün kendisi ile görüştük. Biz gördü, duygulandı. ’Baba beni eve götür’ dedi. Kafasında çok ağrı var. Şu anda fiziksel durumu iyi gözüküyor. Şu anda kulağında bir problem var. Kulağındaki sıvı oluşumu nedeniyle ona da müdahale edemiyorlar” diye konuştu.

Kızının molotof kokteylinin nasıl bir şey olduğunu dahi bilmediğini savunan Alp, “Molotofkokteylini gösterseniz bilmez, ’Baba bu ne’ diye sorar. Ben de bilmiyorum çünkü bizim herhangi örgütsel, marjinal, vali öyle söylüyor, öyle bir radikal hareketimizi bulamazlar. Ben de gazetelerden, televizyonlardan gördüm. Molotofkokteyli diyorlar, üzüm sirkesi olduğunu söylüyorlar, birinin söylediğini biri yalanlıyor. Valinin söylediğini emniyet yalanlıyor. Vali hala iddia ediyor. Valiye yakışmadı. Vali hepimizin valisi, yalan yanlış beyanda bulunmasın, yeter artık. Baba olarak gururumu incitiyor. Bir buçuk yıldır direnişte olan bir babanın kızının 1 Mayıs’ta olması doğaldır” şeklinde konuştu.

"VALİDEN RİCAM..."

Vali Hüseyin Avni Mutlu’dan kendisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunmasını isteyen Alp şöyle konuştu:
“3-4 gündür buradayız gelip de bir geçmiş olsun demiyor. Validen ricam, bir gün yanıma gelsin, buraya gelsin. Vali hepimizin valisi. Zor bir şey mi rica ediyorum? Yanıma gelsin. Baş başa konuşalım, basın önünde konuşalım, nerede olursa konuşalım.”
Başından beri Vali Mutlu’nun açıklamalarını şaşkınlık içerisinde karşıladıklarını söyleyen aile avukatı Umut Alkaç, dün ortaya çıkan görüntülerde Dilan’ın elinde bulunan şeyin molotofkokteyli değil, üzüm sirkesi olduğunu iddia etti.

"DİLAN’IN VALİSİ DEĞİL Mİ?"

Avukat Umut Alkaç, “Sayın Vali, ’19 yaşında’ dedi, yaşının 17 olduğu ortaya çıktı. ’Militan’ dedi, emniyet müdürlüğümüz ’Böyle bir kaydımız yok’ dedi. En son bulunduğu bir görüntüde de elinde bir şişe var, ’Bu molotof’ dedi. Molotof olması için öncelikle bir şişe olması gerekir ve ucunda bir çaput olması gerekir. Elindeki üzüm sirkesidir. Dilan yarın hastaneden çıktığında günlük hayatına nasıl devam edecek? Vali sadece polisin valisi mi? Dilan’ın da valisi değil mi?” ifadelerini kullandı.