BIST 10.297
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.404,42
HABER /  DÜNYA

DİLAN’IN ARKADAŞLARI: O MOLOTOF DEĞİL, SİRKE

1 Mayıs’ta İstanbul’da çıkan olaylarda başından yaralanan Dilan Alp’in arkadaşları, genç kızın elinde bulunan şişenin molotof kokteyli değil...

Abone ol

1 Mayıs’ta İstanbul’da çıkan olaylarda başından yaralanan Dilan Alp’in arkadaşları, genç kızın elinde bulunan şişenin molotof kokteyli değil, sirke olduğunu iddia etti.
1 Mayıs’ta İstanbul’da yaşanan olayda yaralanan Dilan Alp’in arkadaşları, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Dilan’ın elinde molotof kokteyli olduğuna dair açıklamalarını eleştiren genç kızın arkadaşı Mustafa Aydoğdu, "Fotoğraflarda da görüldüğü üzere arkadaşımızın elindeki kesinlikle sirkedir. Bunu ne kadar böyle açıklamak onu ne kadar haklar bilmiyorum. O gün bizim elimizde silah varmış gibi tanklarımız tüfeklerimiz varmış gibi davranan bizleri örgüt olarak ilan eden vali şunu bilmelidir ki; söz dergisi de kendi yasaları dahilinde legal şekilde çıkan bir yayındır ve Dilan arkadaşımız da bunun okurudur. Herhangi bir üyelik konusu söz konusu değildir" dedi.
Dilan Alp’in bir diğer arkadaşı Dilek Odabaş ise, "Sirke gazın yoğunluğunu alıyor, nefes almasına yarayan bir şey. Dilan’ın elinde direkt yüzüne sürüyor ve burnuna da sürüyor. Limon da aynı şekilde gazın etkisini alan bir şeydir. Gözlerine kullanıp gözlerini açmasına yarayan bir şey. Herkeste sirke de vardı limon da vardı o gün. Çünkü zaten önceden planlanmış ve hazırlanmış bir şeydir; biz ne ile karşılaşacağımızı az çok biliyorduk ve ona göre hazırlıklı gittik. Dilan diye gösterilen fotoğrafların hiçbiri Dilan değil. Ne fiziki olarak ne de üzerindeki kıyafetlerle uyuşmuyor. Dilan olmayan birisini Dilan diye göstermişler çünkü devlet burada kendini aklamak istiyor" diye konuştu.
(İHA)