BIST 10.274
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,60
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Arapça grafiti yarışması başlıyor

Geçen yıl dünyada ilk kez yapılan Arapça Grafiti Yarışması, bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek.

Abone ol

Geçen yıl dünyada ilk kez yapılan Arapça Grafiti Yarışması, bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek.

Geçen yıl Uluslararası Arapça Yarışmaları kapsamında organize edilen Arapça Grafiti Yarışması, bu sene yeniden gerçekleştiriliyor. İlk düzenlendiği yıl Türkiye’nin farklı illerinden birçok sanatçının katıldığı yarışmaya bu yıl da yoğun başvuru olduğu belirtildi.

Dünyada tuval üzerine Arapça olarak yapılan ilk grafiti yarışması olması sebebiyle tek olan ‘Arapça Graffiti Yarışması’, Arapçanın mistik dünyası ile grafitinin eşsiz güzelliklerini bir araya getirmeyi hedefliyor. Arapça dili ve grafiti sanatı hakkında farkındalık oluşturmak için düzenlenen yarışmada, bu yıl tüm eserler yerel yönetimlerin destekleri ile açık alanlarda sergilenecek.

Grafiti sanatını ve sanatçılarını toplumla yakınlaştırırken Arapçanın güzelliklerini de insanlara sunan yarışmanın bu yılki teması Orta Doğu, Barış ve Kardeşlik. Orta Doğu’da Arap Baharı ile tırmanan çatışma ortamına, ilahi dil Arapça ve özgürlüğün sanatı grafiti ile cevap verecek olan sanatçılar, bu coğrafya için hissettiklerini, düşündüklerini özel grafiti teknikleri ile tuvale yansıtacak.

Ödül töreni Konya’da düzenlenecek olan 4. Arapça Yarışmaları finali ile birlikte yapılacak olan yarışmanın her yıl olduğu gibi kazananı yine “Arapça ve Grafiti” olacak.
14-30 yaş arası herkesin ücretsiz olarak katılabildiği yarışmaya başvurular 10 Mayıs’ta sona eriyor.