BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.430,80
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu dalgaya aldı

Başbakan Erdoğan Ardahan'da toplu açılış töreninde konuştu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu dalgaya aldı..

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 'Kaynak benim' diyen CHP liderinin vaatleri Başbakan Erdoğan'ın dilindeydi. Kılıçdaroğlu'nun siyasete kaynak yaparak girdiğini iddia eden Erdoğan'ın eleştirileri bununla sınırlı değildi:

"Anadolu'da hiç bir işe yaramayan buluşlar için bir benzetme yapılır. Bunların ekonomide buldukları kaynak da 'Con Ahmed'in devri daim makinesi'ne benziyor"


Başbakan Erdoğan Ardahan'da 27 eserin açılış törenine katıldı. İktidarları döneminde Ardahan'a yapılan hizmetleri anlatan Erdoğan, sözü Kılıçdaroğlu'na getirdi. Kılıçdaroğlu'nu bol keseden dağıtmakla suçlayan Erdoğan, CHP liderinin vaatlerini ilginç benzetmeyle yerden yere vurdu:

CON AHMED'İN DEVRİ DAİM MAKİNESİ

"Kendi ismini keramet izafe ederek 'kaynak benim' diyor. Hani kuyrukta beklerken birileri araya girince 'kaynak yaptı' derler ya. Bu beyefendi dışarıdan siyasete kaynak yaparak geldi. Genel başkan oldu şimdi hızını alamadı, Türkiye'nin bütün ekonomik meselelerini kendi ismiyle maşallah kendince çözüyor. Anadoluda hiç bir işe yaramayan buluşlar için bir benzetme yapılır. Eskiler bilir. Con Ahmed'in devri daim manikesi derler. Bunların ekonomide buldukları kaynak da Con Ahmed'in devri daim makinesine benziyor. Biz bu yola çıkarken biz bir şey söyledik. Kaynak 'Türkiye' dedik, 'milletimiz' dedik. Böyle yola çıktık."

Sözü kendi iktidarları ile önceki dönemlerde yapılanlara getiren Başbakan Erdoğan, yaptığı kıyaslamayı rakamlarla destekledi:

27 MİLYAR DOLAR NİRE 80 MİLYAR DOLAR NİRE

"TOKİ olarak 470 bin konut üretip 330 binini sahiplerine teslim ettik. Milletimize efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. IMF ile 3 yıldır işi kestik, 23 milyar dolardan 5.5 milyar dolar borca indirdik. Merkez Bankası döviz rezervi 23 milyar dolardan 80 milyar dolara yükseldi. Ah Ardahanlı kardeşim. 27 milyar dolar nire 80 milyar dolar nire."

ARDAHAN BÖLÜNMÜŞ YOL İLE TANIŞTI

Ardahan'ın 1992 yılında il olduğunu ancak hiçbir eser ile tanışamadığını anlatan Erdoğan, kendi iktidarlarında Ardahan'a 31 km bölünmüş yol yapıldığını hatırlattı. Ardahan-Çıldır demiryolu projesinin müjdesini veren Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

TREN YOLU MÜJDESİ

"Ardahan–Çıldır Demiryolu Projesini hazırladık. Ardahan'ı böylece Bakü-Tiflis-Kars Demiryoluna bağlayarak, Ardahan'ın Gürcistan ve Azerbaycan'la, doğuyla olduğu kadar batıyla da bağlantısını kuruyoruz. Eğitimde de yine aynı şekilde Ardahan'a en büyük yatırımları gerçekleştirdik. 8 yılda 400 yeni derslik yaptık, 2 bin 517 adet bilgisayarı okullarımıza gönderdik. 2008 yılında, burada, Ardahan Üniversitemizi kurduk. 2009 yılında 228 ve 458 öğrenci kapasiteli iki yurt açtık. Fiziki imkanlar olarak Ardahan'ın şu anda bir sorunu yok. Öğretmen noktasında, öğretmeni gönderiyoruz, geldikten sonra yasalardaki boşluktan istifade ederek hemen batıya gidiyor. Onun da çözümünü bulacağız.

KONUT PROJELERİ

Konut da aynı şekilde... Ardahan'da 228 konutu bitirdik, hak sahiplerine teslim ettik. 927 konutun inşası devam ediyor. Ardahan'da, Yenimahalle, Atatürk Mahallesi ve Halil Efendi Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Buraları, 'Tarımköy Projesi' şeklinde inşallah modern, yaşanabilir konutlara kavuşturacağız. Toplamda bin 412 konut ile 300 'Tarımköy' konutu inşa ediyoruz."

ARACILAR DEVREDEN ÇIKARTILACAK

Vatandaşlardan hayvanlarını aracılar yerine Et ve Balık Kurumuna vermelerini isteyen Erdoğan, hayvancıların zor şartlar nedeniyle elinden hayvanı çıkardığını anlattı ve ET ve Balık Kurumu'nun bundan sonra hayvancılarla doğrudan irtibat kurarak hayvanlarını satın alacağını belirtti.

CIĞIZA CUR BAHAHNE

Kura nehrinin Çoruh nehrine bağlantısının da aynı şekilde istismar edildiğini belirten Erdoğan, Kura nehriyle ilgili şu anda bir karara varmadıklarını ifade etti. İki alternatif üzerinde çalıştıklarını bildiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Şunu unutmayın; biz hizmet üretiriz, biz eser üretiriz, biz şehirlerimiz için, köylerimiz için çare üretiriz. Ama birileri de sadece ve sadece dedikodu üretir; sadece ve sadece iftira üretir, yalan üretir... Türkiye genelinde biz bunu nasıl yaşıyorsak işte Ardahan'da da aynısını yaşıyor, aynısını görüyoruz.

Ardahanlıların çok güzel bir sözü var; 'cığıza, cur bahane'... Yani kişi oyunu bozmaya, mızıkçılık etmeye niyetliyse her türlü bahaneyi bulur... İşte bunlar böyle... Bunların Ardahan'da gösterecekleri tek bir eserleri yoktur. Bunların 1992'den beri Ardahan'a kazandırdıkları bir eserleri, bir hizmetleri yoktur. Ama oyun bozmak için, hizmetleri engellemek için de ellerinden geleni yaparlar."